Seriály a filmy

7. října 2024 12:34

Zuzana Schneidewind

Hráči se musejí nechat pohřbít zaživa. Hrozivá výzva v reality show nešla odmítnout

Zradci (4) pošlou čtyři soutěžící do hrobu

Pokud jsou soutěžící napínavé detektivní hry na Zrádce a Věrné fanoušky hororových filmů, nebo někdy četli vědecká pojednání o tom, co se s nešťastníkem, kterého někdo pohřbil zaživa, děje, nejspíš je při vyslechnutí úkolu této mise rovnou raději trefí. Čtyři z nich skončí v hrobě a věřte, že tam prožijí doslova dechberoucí chvíle!

Je to tak. Soutěžící ve strhující detektivní hře už zažili několik misí. Ta čtvrtá ale patří k nejděsivějším.

Čtyři soutěžící se ve čtvrtém dílu rozhodnutím Zrádců ocitnou na seznamu smrti. Co to pro ně znamená? „Budete pohřbeni zaživa. Prosím, uložte se ke spánku,“ vyzve vyvolené a k smrti vyděšené hráče hradní pán. Jsou odvezeni do křivoklátských lesů, kde stanou před čtyřmi otevřenými hroby. Pokud někdo čeká, že jde jen o žert, mýlí se.

Mohlo by vás ke hře také zajímat: Vojta Kotek vyfoukl kamarádům kšeft snů. Šlo o moderování detektivní hry Zrádci

Hráči Johny, Marie, Michaela a Qaša vklouznou do svých hrobů, víka rakví za nimi zaklapnou a už jen v tom malém temném prostoru slyší na strop dopadat hlínu. Jejich spoluhráči mají 50 minut na to, aby je našli a z hrobů vysvobodili.

Jak celá tato dechberoucí mise dopadne a koho v díře atakuje klaustrofobie, nyní neprozradíme. Sledujte 4. díl reality show Zrádci v neděli ve 20:15 na Primě nebo již nyní v předpremiéře na prima+. Dál si posvítíme na to, jak dlouho a za jakých podmínek člověk pohřbený zaživa vydrží.

Jak dlouho vydrží člověk pohřbený zaživa?

„Není nic, co by pohřbený zaživa mohl udělat. Jakmile jste tam, jste tam,“ prohlásil pro magazín Popular Science Alan R. Leff, emeritní profesor na University of Chicago na oddělení plicní a kritické péče. Je to proto, že rakev je pravděpodobně dobře utěsněná a nad ní jsou dva metry půdy.

Když jde o přežití, na velikosti záleží

Jak dlouho se dá v takových podmínkách přežít? To závisí na množství vzduchu dostupného v samotné rakvi. Čím menší pak jste, tím déle přežijete, protože zabíráte méně místa, což znamená více místa pro kyslík. Traduje se také, že sportovci s vynikající kapacitou plic mohou zadržováním dechu získat nějakou tu minutu navíc.

Přečtěte si také: Nicole ze Zrádců odkrýla pravdu o přísaze na smrt dědy

Bráno s nadsázkou, pozitivnější zprávou nejen pro soutěžící ve hře Zrádci je ta, že hromaděním oxidu uhličitého a z nedostatku kyslíku v hrobě je nejspíš zaživa pohřbený ospalý a ještě před samotnou zástavou srdce a smrtí upadne do kómatu. K děsivému udušení tak s největší pravděpodobností dojde v bezvědomí.

Dokázali byste pomoci: Jak reagovat, když najdete člověka v bezvědomí?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 10. 2024

Zařízení, na kterém jste závislí ve svém každodenním životě, může dnes náhle selhat. To vás může uvrhnout v paniku, ale nespadněte do této pasti. Zavolejte příteli, který se v těchto věcech vyzná, nebo přivolejte odborníka. V takových chvílích je nejlepší se poruchou netrápit, ale prostě ji co nejrychleji odstranit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.