Zvláštní anomálie ve světě dvojčat. Žena porodila holčičky s odstupem jednoho měsíce

Sophie Small (30) se svým manželem Jonathanem (34) toužili po druhém dítěti, sourozenci pro šestiletého syna Oscara. Když Sophie otěhotněla a dvojice se dozvěděla, že půjde o dvojčata, měla obrovskou radost. Pak se ale dostavily velké problémy a maminka se během těhotenství dozvěděla velmi zvláštní diagnózu.

Jak informoval deník The Sun, Sophie s partnerem žijící v Anglii se snažili o druhé děťátko a zdálo se, že se jim to podařilo. Přišly příznaky podobné jako při prvním těhotenství, přesto ale ještě ve snažení pokračovali. Poté však začala maminka trpět silnými bolestmi, které už se nedaly vydržet a byla dokonce osmkrát hospitalizována.

Dvojčata odlišného věku

Až v sedmém týdnu těhotenství bylo zjištěno, že Sophie Small čeká dvojčátka. Ukázalo se ale, že jsou děti odlišně velké. Lékaři si tuto anomálii nejprve neuměli vysvětlit. Brzy ji už s jistotou označili za superfetaci, tedy jev, kdy dojde k oplodnění dalšího vajíčka v průběhu už probíhajícího těhotenství. Sophie zkrátka otěhotněla dvakrát po sobě ve velmi krátkém čase a holčičky tak byly opravdu odlišně staré, přestože v případě superfetace stále mluvíme o dvojčatech, přesněji o dvouvaječných.

Mohlo by vás zajímat: Herečka Hilary Swank v osmačtyřiceti letech porodila. Na svět přivedla dvojčátka

Holčičky měly svoje vlastní vaky a placenty, takže nebyly ohroženy na zdraví. Až po porodu se zjistilo, že je mezi nimi 35% rozdíl v růstu, to znamená, že musely být počaté s odstupem čtyř týdnů. Darcy se narodila jako první s porodní hmotností necelé dva kilogramy, po ní přišla o 28 dnů později Holly s hmotností téměř tři kila, avšak vývojově starší o měsíc. Sestřičky jsou už na první pohled odlišné a lidé tak nechápou, jak může být větší děvčátko ve skutečnosti mladší.

Podívejte se na další případ komplikovaného porodu, který však skončil radostně díky dispečerce:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.