Celebrity

15. května 2023 12:40

Eliška Reiglová

Dvojčata Vladimíra Dlouhého vyrostla. Jan a Jiří promluvili o kariéře i slavném otci

Dvojčata Jan a Jiří Dlouzí (16) po slavném tatínkovi zdědili herecké nadání a Vladimír Dlouhý (†52), který bohužel zemřel předčasně na rakovinu žaludku, by tak na ně byl jistě velmi pyšný. Jeho dospívající synové nyní promluvili nejen o něm, ale i o svých povahách a rozjíždějící se herecké kariéře.

Dva syny po sobě na tomto světě zanechal herec Vladimír Dlouhý, který zemřel v červnu roku 2010 v důsledku karcinomu žaludku. Jan a Jiří přišli o tatínka v pouhých třech letech, milující rodinu ale měli nablízku vždy. Vzorem jim mohla být nejen maminka Petra Jungmanová (51), ale také jejich strýc Michal Dlouhý (54). Právě díky nim jim herecké prostředí nebylo cizí.

Michala Dlouhého můžete vidět například v divadelní hře Muž mojí ženy:

„Ve třetí třídě jsme se s Janíkem zúčastnili konkurzu v kladenském divadle, který jsem nakonec vyhrál. Všichni kolem se ke mně tak krásně chovali. Chápali, že začínám. A já byl nadšený. Páni, já hraju v divadle, říkal jsem si a všude jsem se chlubil,“ prozradil webu iDNES.cz Jiří Dlouhý, který byl prvním z dvojčat, kdo se k herectví dostal.

Čtěte také: Proč to Michalu Dlouhému mu nevyšlo s Lucií Vondráčkovou a Sabinou Laurinovou?

Přestože jsou dospívající chlapci dvojčata, rozeznat je od sebe není dvakrát náročné. Jiří je vyšší a nosí delší vlasy. Jan na druhou stranu jako by otci z oka vypadl. „Že jsem nejen vzhledově, ale i hlasem celý on, slýchám poměrně často. Lidi mě s ním srovnávají,“ přiznal.

Poznávání táty

Zatímco mnoho jiných dětí má příležitost trávit se svými otci čas, poznávat je a zamilovávat si jejich vlastnosti, slavná dvojčata byla o tuto možnost vinou zákeřné nemoci ochuzena. Přesto na nich Vladimír Dlouhý zanechal stopu a je evidentní, že po něm něco zdědili.

Mohlo by vás zajímat: Zákulisí natáčení S čerty nejsou žerty. Dlouhý s Vetchým se vsadili, kdo sbalí Adélku

„Táta odešel, když nám byly necelé čtyři roky. Poznali jsme ho až později prostřednictvím vyprávění, fotek, videí a samozřejmě i díky jeho herecké práci,“ svěřili se chlapci, jejichž otec po sobě na tomto světě zanechal velkou stopu, díky níž si ho mohou připomínat, kdykoliv potřebují.

Co se týče podobnosti, vedle vzhledu jsou Jan a Jiří rozdílní také povahově. Například doma je podle nich jasně poznat, kdo kde vládne. „Odmalička sdílíme společný pokoj, a kdo přijde, uvidí dva světy. V jednom je čisto a oblečení složené do komínků. Tenhle svět je můj. Na Jirkově půlce se válí kalhoty po zemi, všude papírky od čokolády. Ale i když jsme každý úplně jiný, máme se hodně rádi,“ zasmál se Jan.

Sdílejte článek
Štítky dvojčata syn otec kariéra Vladimír Dlouhý herec Petra Jungmanová Jan Dlouhý Jiří Dlouhý

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.