Děsivé výročí: Já ho milovala. Dostal ránu, když zlobil, řekla matka ubitého Marečka

Vražda chlapečka v Lounech (odvysíláno 25. 3. 2019)

Šlo o případ, který česká veřejnost nedokázala pochopit a všem, kteří milují své děti, se z děsivé tragédie dělalo zle. V únoru 2019 malý Mareček zemřel poté, co jej otčím brutálně zbil pěstmi. Mělo jít o poslední kapku dlouhodobého pekla. Týrání přihlížela i Marečkova matka, ale tvrdila, že nemohla zasáhnout.

Sprchování ledovou vodou, kousání, pálení cigaretami, žehličkou či sporákem a nekonečné brutální bití. Těchto a dalších nehorázných činů se na teprve tříletém chlapci v Lounech dopouštěl jeho nevlastní otec Josef Kuča. Jeho kruté zacházení vedlo před třemi lety až k úmrtí.

Za vraždu i předchozí týrání batolete byl Kuča v roce 2020 odsouzen na 22 let vězení. Ze svého trestu si však neodseděl ani týden. Za mřížemi zemřel, mělo údajně jít o sebevraždu.

Vyšetřovatelé a posléze i soud se nicméně začali zabývat také matkou utýraného chlapce Simonou T. Ta od začátku vyšetřování veškerou vinu popírala. „Já mu nic neudělala, já ho milovala. Dala bych mu první poslední. Nedokázala jsem ho ubránit, on nás týral!“ napsala Simona v roce 2019 na své sociální sítě. „Na nic jsem se nezmohla, byl nafetovaný a zamknul mě do vedlejšího pokoje,“ hájila se matka zavražděného chlapečka.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Proč je pro ženu tak těžké opustit tyrana?

Ze svědectví sousedů, známých a příbuzných však vyplynulo, že její slova se nezakládají na pravdě. „Mlátili ho jak psa. Měl všude modřiny, strupy, jak mu tekla krev. Mlátili ho i přes hlavu,“ vypověděla Marečkova zdrcená babička. Matčina obhajoba nakonec neobstála a za přihlížení tomu, že její syn byl brutálně týrán, byl Simoně v roce 2021 uložen trest odnětí svobody ve výši 8,5 let. Až v závěru vyšetřování přiznala, že se cítí být vina a svého konání lituje. Tehdy poprvé přiznala, že jako matka selhala.

Šokující výroky matky, která o týrání věděla:

Ještě v únoru 2019 matka utýraného chlapce před soudem a při rozhovorech s novináři tvrdila, že netušila, jaké peklo Mareček zažívá.

Už mi dejte všichni pokoj, už toho mám vážně dost. Já mu nic neudělala, já ho milovala. Dala bych mu první poslední,“ napsala matka na své sociální sítě.

Vím, že mi nikdo nevěří. Není to moje vina. Nedokázala jsem ho ubránit, on nás týral,“ tvrdila na adresu svého tehdejšího partnera.

Kluk ho nechtěl poslouchat, tak ho za to mlátil, netušila jsem, že to dojde tak daleko,“ tvrdila v rozhovoru pro Blesk.

Na nic jsem se nezmohla, byl nafetovaný a zamknul mě do vedlejšího pokoje,“ tvrdila matka s tím, že její partner bral narkotika.

Sdílejte článek
Štítky smrt vražda vězení matka sebevražda týrání týrání dětí věznice soud Louny Mareček batole Josef Kuča otčím

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.