Celebrity

13. května 2022 06:15

Tomáš Durčák

5 nejvíce sexy českých hokejistů, kteří si zahrají na letošním mistrovství světa

Letošní, již 86. mistrovství světa v ledním hokeji, tentokrát ve Finsku, se právě rozbíhá. Kvůli válce na Ukrajině byly ze šampionátu vyloučeny týmy Ruska a Běloruska, naši hoši však samozřejmě chybět nebudou. A i když vám hokej třeba moc neříká, na ledě se v národním dresu bude prohánět nejeden fešák. Seznamte se s těmi největšími krasavci.

Karel Vejmelka

Je velká škoda, že Karel Vejmelka (25) obsazuje v národním týmu pozici gólmana, protože to znamená, že na jeho tvář pod helmou během zápasů nebude vidět. Pětadvacetiletého sympaťáka z Třebíče si už v roce 2015 vybral tým NHL Nashville Predators. Posléze to ovšem smlouvou nedopadlo, a tak strávil celkem pět sezon v Brně, kde chytal za tamní Kometu. Dnes je ale vše jinak. Na jeho čerstvé tříleté smlouvě s americkým týmem Arizona Coyotes z 21. března letošního roku, která mu za tři sezony přinese 8,175 milionu dolarů (2,75 milionu dolarů ročně), tedy bezmála 200 milionů korun, sotva stihl zaschnout inkoust.

Během své první sezony v NHL s ním v Arizoně totiž byli tak spokojeni, že o něj projevili zájem na další tři roky. A je jasné, že další mladá naděje mezi českými hokejovými brankáři by chtěla svůj povedený rok zakončit ideálně nějakým tím cenným kovem ze světového šampionátu. O Vejmelkově soukromí či případných partnerkách toho není příliš známo, o nápadnice nicméně tento mladý talentovaný sympaťák z NHL jistě nebude mít nouzi.

Filip Hronek

Dalším sympaťákem české sestavy, který rozhodně stojí za pozornost, je obránce Filip Hronek (24), který od roku 2016 hrál pod hlavičkou týmu NHL Detroit Red Wings v nižších zámořských soutěžích a od roku 2018 nastupuje v sestavě samotného Detroitu. 3. září loňského roku pak podepsal s týmem Red Wings novou tříletou smlouvu, která mu za toto období vynese sympatických 13,2 milionu dolarů neboli zhruba 317 milionů korun.

I v jeho případě oficiální zdroje či Filipovy sociální sítě o jakékoli přítelkyni mlčí. Místo ní mu prozatím parťáka dělá jeho stafordširský bulteriér jménem Atilla, kterého si pořídil v červenci 2020. Tak co, děvčata, která bude „Hroňasovi“ na šampionátu fandit?

Tomáš Hertl

To útočník Tomáš Hertl (28) už je zadaný. V červnu 2019 se oženil se svou snoubenkou Anetou Netolickou, která mu o rok později v říjnu 2020 porodila v kalifornském San Jose, kde sídlí klub NHL, jehož barvy hájí, syna Tobiase Hertla. Tento talentovaný hráč s profesionálním hokejem začal v roce 2007 v dorostu pražské Slavie a v roce 2013 pak podepsal smlouvu právě s týmem San Jose Sharks.

Důkazem, že s ním je vedení klubu velmi spokojeno, je i nová dlouhodobá smlouva na celých osm let, kterou Tomáš Hertl se San Jose podepsal letos 16. března a jež mu za toto období zajistí příjem ve výši 65,1 milionu dolarů (1,56 miliardy korun).

Michael Špaček

A v útoku (stejně jako v NHL) ještě zůstaneme. Své pole působnosti tam totiž má i pětadvacetiletý rodák z Mariánských Lázní Michael Špaček. Ten na ledě jako profesionál řádí již od 17 let, kdy si odbyl debut v nejvyšší české lize v sezoně 2013/2014 za Pardubice. Od roku 2015 již byl v zámoří, kde se pokoušel zaujmout v juniorských soutěžích a dostat se do NHL. V roce 2017 podepsal dvouletou juniorskou smlouvu s týmem NHL Winnipeg Jets, která mu měla dohromady přinést 2,5 milionu dolarů (60 milionů korun).

Získat trvalé místo v sestavě Winnipegu se mu však nepodařilo. Po několika letech hraní v nižších amerických ligách se tak Špaček rozhodl vrátit do Evropy a 4. srpna 2020 podepsal roční kontrakt s finským týmem Tappara Tampere. Nakonec zde však nevydržel ani celou sezonu a na play-off zamířil zpět do Česka, a to do Třince, kterému pomohl k titulu. Poslední sezonu 2021/22 odehrál opět ve Skandinávii, tentokrát ve švédském týmu Frölunda Indians. Jeho plat v evropských týmech však na rozdíl od toho v NHL nebyl zveřejněn.

David Krejčí

Abychom nekřivdili ostříleným hokejovým borcům, ukončíme naši pětici Davidem Krejčím (36), jehož věk už sice nezačíná dvojkou jako u všech předchozích, to ale vůbec neznamená, že by se fanynkám netajil dech, když je na ledě. Tento útočník má dnes za sebou více než působivou kariéru, která začala v jeho rodném Šternberku a přes Olomouc, Třinec, Kladno a Pardubice vedla až do Ameriky. Zde prošel několika nižšími ligami a v roce 2007 se díky začátečnické smlouvě poprvé dostal na led v NHL za tým Boston Bruins. V roce 2009 podepsal s Bostonem tříletou smlouvu, která mu přinesla celkem 11,25 milionu dolarů (270 milionů korun).

V sezoně 2010/2011 se s týmem stal vítězem NHL a o rok později se rozhodl zůstat Bostonu věrný, když podepsal další tříletou smlouvu s celkovým příjmem 15,75 milionu dolarů (378 milionů korun). V roce 2014 se díky vzájemné maximální spokojenosti rozhodl, že Boston se jeho domovem stane i na dalších šest sezon, a podepsal smlouvu, která mu garantovala příjem 43,5 milionu dolarů (1,044 miliardy korun). Na konci loňské sezony Krejčí po 14 letech Boston opustil a přesunul se zpět domů do Česka, kde aktuálně hraje za Olomouc.

David je navíc už osm let šťastně ženatý s americkou modelkou Nomi Starr (41), se kterou má šestiletou dceru Elinu.

Sdílejte článek
Štítky mistrovství světa hokej mistrovství světa v hokeji sport David Krejčí Filip Hronek Tomáš Hertl Michael Špaček Karel Vejmelka MS v hokeji 2022

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.