Hostitel Adam je pod palbou kritiky. Soutěžícím vadí jeho kontroverzní povolání

Prostřeno! XXVII (28) - Nefér jednání

Středeční vaření v soutěži amatérských kuchařů obstará Adam. Vzhledem k jeho zkušenostem z oblasti gastronomie jej mají soupeři za profesionála. Podaří se mu přesvědčit ostatní, že do soutěže patří a neporušuje pravidla?

Jedenatřicetiletý Adam se stal některým soutěžícím trnem v oku. Pracuje v gastronomii, je vyučený v oboru kuchař-číšník, žil v Itálii, kde piloval své barmanské dovednosti, ale profesionální kuchař není. Ti v soutěži ani vařit nesmějí, a pokud se soutěžící jen okrajově pohybuje v gastronomii, vyvolá to poprask. Dotyčný má podle soupeřů výhodu, což ovlivňuje jejich hodnocení. Adam provozuje bistro a koktejlový bar, přesto Pavlínu nepřesvědčí. Amatérského kuchaře si představuje jinak a bude se cítit podvedená. Také to dá hostiteli pěkně najevo. „Představuju si pod Prostřeno! trošku něco jiného. Nemyslím si, že by tam měli chodit lidi, jako jsi ty,“ prohlásí Pavlína s tím, že neví, jak má večer hodnotit. Jídlo jí připadá jako z restaurace.

Adama to překvapí. On včera také negativně nehodnotil, že je Pavlína v soutěži podruhé. Vyvolá tím u stolu diskusi a mladá brunetka brzy získá spojence v Beatě, která si amatérského kuchaře také představuje jinak. Způsob servírování a používání kvalitních surovin je jí cizí. Podle ní stačí vařit z obyčejných surovin pro obyčejné lidi. Radka se také zapojí do diskuse a Adama se zastane. „Myslím, že je to jedno, jestli máš nebo nemáš restauraci. Mrzí mě to od vás dvou. Přijde mi to nefér,“ řekne u stolu. Ljudmyla se k hovoru raději nepřipojí. Sama je také majitelkou restaurace a pomalu se začne obávat svého večera. „Pavlína s Beatou začínají vyčnívat z řady, cítím z nich rivalitu,“ míní Adam, který očekává nízké bodování.

Adam připraví dámám koktejly a nepřátelskou Pavlínu odzbrojí voňavým koktejlem:

Milovnice rumu si nepochutná

Pravdou je, že Adam vypadá na zkušeného kuchaře. Jeho vaření bude radost sledovat. Dává si záležet na kvalitních surovinách a jeho menu je velmi zajímavé. Brambory ke steaku bude vařit v hovězím loji, upeče domácí focacciu, jako dezert připraví spálené švestky. Předkrm bude tartar z pravé hovězí svíčkové, do dýňové polévky přidá hodně koriandru, který většinou lidé buď milují, nebo nenávidí. Ve středu vpodvečer se podívejte, do které skupiny budou patřit soutěžící. Je jisté, že někdo bude kritičtější více, než by mohl.

Hostitel si bude chtít nasupené soupeřky udobřit a jako zábavu jim ukáže něco, co umí nejlépe. Namíchá jim koktejl, který si samy vylosují. Pavlíně vezme vítr z plachet. V koktejlech se nevyzná a gin fizz s grapefruitem není její gusto. „Já piju jedinej drink, rum s kolou, a říkám mu rumela, takže mi toto není absolutně blízké,“ hodnotí zábavu Pavlína. Ve středu to bude opravdu napínavé. Získá si nakonec hostitel sympatie ostatních, nebo se jeho šance na výhru zbortí jako domek z karet kvůli tomu, kde pracuje?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.