Alešovi se rozpadne pod rukama mixér. Vendy s Míšou si málem vjedou do vlasů

Aleš a mixér - Prostřeno! S30 (1)

Premiérové díly oblíbené soutěže amatérských kuchařů začnou v pondělí u hostitele Aleše. Ten je umělecky založený, ale s technikou je na štíru. Přivítá u stolu nesourodou partu, kde si dvě dámy uštědřují vzájemné rýpance.

Pětačtyřicetiletý Aleš bydlí v Praze, ale pochází z Moravy, ze Slovácka. Vystudoval grafický design, zajímá se o hudbu a hraje v kapele. Bydlí v bytě se třemi dětmi a nedávno si našel přítelkyni. Ta ho také přihlásila do Prostřeno! Jeho menu prozrazuje, že má Aleš smysl pro humor. Jako předkrm bude podávat prunus slivovicenzis, což jsou švestky naložené ve slivovici a obalené slaninou. Polévka bude černá „Slovácká sopka“. Jako hlavní chod bude ušák aneb Moravian Cosa Nostra. Podivný název Aleš vysvětlí tím, že recept na králíka pochází ze Sicílie. Na závěr upeče poctivý štrúdl. Všechny recepty najdete v aplikaci Prima Zone.

Z menu nebudou všichni nadšení. Míša nejí maso a králíka kvůli trpkým zkušenostem z dětství nemůže pozřít. Úkolem týdne je tentokrát příprava pesta, hostitel se rozhodne udělat libečkové. Naplní nádobu k mixéru ingrediencemi a zapne tlačítko. Čepele se točí, s oříšky a bylinkami to ani nehne.

Čtěte také: Aplikace Prima Zone vás vtáhne do zákulisí Prostřeno! nebo show Honeymoon – líbánky k nepřežití

„Tak, jak su zvykly dělat všecko ručně, tak na nás teďka přijde doba technická, moderní a su z toho vykolejený úplně. Kdybych měl kapelu s mixérama, tak s tím vyhraju první cenu Grammy,“ rozhodne se Aleš obrátit trapas ve vtip. Přístroj totiž vydává divné zvuky. Hostitel do toho začne zpívat. „No jo, to se urvalo,“ podiví se po chvíli. Už nyní na prima+ a vpodvečer na Primě uvidíte, jak si nakonec poradí.

Rozinky do štrúdlu patří, ale Martin je přece jen překvapený, co tam dělají:

Hostitel oblékne sukni a zazpívá s kytarou

Aleš soutěžící usadí ke stolu v dětském pokoji. Prostor je to stísněný, ale nedá se nic dělat. Každý bydlí, jak umí. Někteří soutěžící budou mít připomínky. Nejdřív se půjde šmejdit. Vendula hodnotí byt jako umělecký. Všude jsou obrázky, vtipné nápisy, hudební koutek a spousta sprejů. Soutěžící odhadují, jestli Aleš sprejuje graffiti. Hladoví pak usednou ke stolu a dostanou předkrm. Míša se diví, že je z jídla cítit alkohol. Někomu se zdá švestka příliš jednoduchá na přípravu.

Polévka z černé čočky ochucená černou solí podle Venduly splnila očekávání. Hlavní chod všichni chválí. Míša ale téměř nic nesní. Mezi ní a Vendulou panuje celou dobu napětí. Celou dobu se špičkují zdánlivě nevinnými poznámkami. Ani jedna neví, co si o té druhé myslet. Míša má pocit, že ji Vendy schválně popichuje. Aleš v závěru večera vytáhne kytaru a převlékne se do vyšívané košile a sukně připomínající kroj. Všichni se při hudebním vystoupení dobře pobaví. Odrazí se to na bodování? V pondělí uvidíte, kdo s body šetří a kdo říkal u stolu něco jiného než na kameru.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.