Alžběta Ferencová alias Zea o roli Romky: Podařilo se mi zachytit, jací můžeme být

Show Jana Krause (14) - upoutávka

Alžběta Ferencová (30), známá jako Zea, se může pyšnit talentem hned v několika směrech. Kromě toho, že se věnuje tanci, který také vyučuje, krásně zpívá a před časem zazářila i jako herečka v novém seriálu režiséra Jana Hřebejka (55). Co všechno o sobě prozradila v rozhovoru s Janem Krausem (69)?

Rodačka z východoslovenského Prešova Alžběta Ferencová je finalistka Miss Universe, modelka, zpěvačka, tanečnice a herečka. Svůj talent mohla projevit zejména v seriálu Iveta, který napsal Petr Kolečko (39) a který nedávno upoutal diváky na Slovensku. Ten také způsobil naprostý zlom v její kariéře.

Kromě tanečnice Alžběty Ferencové se v Show Jana Krause představil také scenárista Petr Kolečko.

„Úspěch byl větší, než jsem očekávala,“ připustila představitelka hlavní role, dívky z Trebišova. Ve skutečnosti ale žije Alžběta už osm let v Praze. A jak prozradila, setkání s Janem Krausem není jejich první. „Asi to ani netušíte, ale byl jste první člověk, který mi dal veřejné hodnocení v televizi v talentové soutěži, když jsem úplně poprvé vystupovala. Byl jste v porotě,“ vzpomínala Alžběta s tím, že jí tehdy moderátor řekl hezké věci. Alžběta alias Zea se považuje především za tanečnici. „Učím taneční improvizaci a to je opravdu pro každého. Snažím se, aby lidé pochopili, že tanec není o dokonalosti,“ vysvětlila.

Romské kořeny a talent v mnoha směrech

Po jejím hereckém úspěchu ale začínají přicházet i nabídky v této oblasti, navíc se chystá pokračování seriálu Iveta. „Je to stále nové a v Ivetě jsem nemusela moc hrát, ztvárnila jsem skoro sama sebe,“ svěřila se a pochválila tým kolegů, se kterými pracovala, včetně režiséra Jana Hřebejka.

Přečtěte si také: Krásná a talentovaná, taková je Alžběta Ferencová aka Zea!

„Měla jsem velké štěstí, že jsem hned první roli mohla hrát po boku skvělých herců, kteří mě úplně posunuli,“ řekla umělkyně s romskými kořeny. „Myslím, že po velmi dlouhé době v něčem hrála hlavní postavu Romka,“ dodala.

V seriálu podle ní zdaleka nejde jen o problematiku Romů, ale i o spoustu dalších věcí, například křesťanství nebo orientaci. „Jsem moc ráda, že po dlouhé době není romská postava vykreslená stereotypně, že se podařilo zachytit, jací mohou Romové být, nebo že každý člověk může být jakýkoli,“ prozrazuje v Show Jana Krause.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.