Schaffartziková a Vítečková: Z policistek se staly mistryně světa v tanci na tyči

Show Jana Krause (4) - upoutávka

Alena Schaffartziková a Nikol Vítečková spolu kamarádí už od dětství, obě pracují u Městské policie Ostrava a před více než sedmi lety začala dvojice z Opavy zkoušet i párový pole dance. Za tu dobu se z nich staly mistryně světa a v této disciplíně sbírají jeden úspěch za druhým. Během rozhovoru s Janem Krausem vysvětlily, jaká pravidla má cvičení na tyči, čemu se věnují jejich muži a z epizody se také dozvíte, jak se k pole dance postavil sám moderátor.

Ostravské policistky Alena Schaffartziková a Nikol Vítečková, které jsou zároveň špičkovými tanečnicemi pole dance, se představily v oblíbeném pořadu Show Jana Krause a postaraly se o pořádné rozptýlení.

V tancování se jim opravdu daří a svědčí o tom zejména to, že jsou v této disciplíně dvojnásobné mistryně světa. „Je to vlastně akrobacie na vertikální tyči, taková gymnastika,“ vysvětlila jedna z akrobatek, zatímco druhá řekla ke krátké videoukázce: „První mistrovství světa jsme vyhrály v Rusku v pole art, což je soutěž zaměřená spíše na umění a na umělecký dojem, to, co vidíme, je pole sport, soutěž z minulého roku,“ objasnila, čemu všemu se věnují.

Dalším hostem talkshow byla spisovatelka Halina Pawlowská, článek si přečtěte ZDE

Začátky v této taneční disciplíně nebyly ale pro kamarádky, které se znají od svých čtyř let, jednoduché. „Začaly jsme se učit ve studiu, ale po jeho zavření jsme musely trénovat na zahradě a v nouzi použít trubku z lešení,“ prozradila na podzim Alena Schaffartziková v rozhovoru pro iDNES.cz

Tancem se uživit nedá, říkají akrobatky

Obě dámy dělaly už jako mladší gymnastiku, která má k pole dance blízko, a dobrá fyzická kondice se jim hodí i jako strážnicím. Přestože se můžou dále chlubit tím, že vyhrály pětkrát mistrovství republiky a třetí místo v mistrovství světa na Floridě, jako hlavní zdroj příjmu pole dance mít nemohou. „Živit se tím bohužel nedá,“ dodaly nerozlučné kamarádky, které pojí přátelství již od dětství, na vysvětlenou, proč mají i občanské povolání.

Jedna z nich pracuje jako hlídkařka, druhá jako psovodka. „Byly jsme sousedky, prošly jsme spolu základní školu, střední školu, práci, ale chlapy máme rozdělené,“ zasmály se v závěru.

Mohlo by vás zajímat: Kompletní nabídku nové streamovací služby prima+ najdete v tomto článku


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.