Anička pokazí hlavní chod a nedodrží slibovaný recept. Proč to vadí jen Pavlíně?

Prostřeno! XXV (114) – Zas ta Pavlína

Ve čtvrtek v soutěži o nejlepší menu pohostí soupeřky vyučená cukrářka Anička. Ta žije s přítelem v malém bytě. Na jídelní stůl nemá místo, proto se bude provizorně stolovat v obývacím pokoji. Na jídlo se bude chvíli čekat a opět se bude řešit taktizování.

V soutěži amatérských kuchařů se ve čtvrtek hosté sejdou u Aničky. Mladá číšnice si nejvíce věří v oblasti cukrařiny, proto bude servírovat francouzský větrník a jako předkrm věnečky. Ty její budou plněné ricottou a uzeným lososem. Dále plánuje uvařit krém z pečeného česneku a vepřovou panenku v sezamové krustě s bramborovým fondánem a smetanovou omáčkou se žampiony.

Opět bude na stole ryba a houby, které tak trochu zlomily vaz včerejší hostitelce Pavlíně. Anička těm, co nejedí ryby, dá věneček pouze s ricottovou pěnou. Přizná se dokonce, že to je její premiéra a ricottu jí poprvé v životě. Polévka se sice někomu bude zdát příliš česneková, větší výhrady ale hosté mít nebudou. Hostitelka bude během hlavního chodu překvapená, že si Pavlína postěžuje na tvrdou panenku a scházející slibovanou sezamovou krustu. „Největší rejpal z naší party je asi Pavla,“ myslí si Tereza. U stolu Jana rozvine debatu o tom, jaká se tento týden sešla dobrá parta. „Pavlínka hledá chyby, pořád má ty svoje učitelské připomínky, ač učitelkou není,“ hodnotí situaci Petra. V podvečer se tedy bude na co dívat.

Sledujte reakci soutěžících na to, že jim hostitelka udělá dvě varianty omáčky:

Vyplatí se čekání na hlavní chod?

Před hlavním chodem půjdou dámy šmejdit. V malém bytě jsou však rychle hotové a nastane dlouhé čekání na hlavní chod. I když se Anička bude snažit zachránit situaci servírováním úkolu týdne, brambory a maso potřebují svůj čas. Málem už hostitelka bude muset svolat dámy na zábavu, ale nakonec se jí podaří jídlo dokončit včas. Ze včerejška je Anička poučená, že s houbovou omáčkou u soupeřek nepochodí, a proto připraví alternativu. Kdo nejí houby, dostane pepřovou omáčku. „Líbilo se mi, že si na nás vzpomněla,“ ocení hostitelčinu snahu Tereza. Petra si omáčku bude také pochvalovat.

Jako zábavu Anička zvolí posunování balonku plastovou lahví uvázanou kolem pasu. Soutěžící se nasmějí, i když se objeví i názory, že jde o trapnou zábavu. Jaký úspěch sklidí Anička se speciálním dezertem? Bude vadit, že v něm nebude očekávaný francouzský koňak?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.