Celebrity

15. října 2024 10:45

Vanesa Havlíková

Antonie Formanová o slavném dědovi: Sestra mu čistila brýle, on to glosoval peprnou hláškou

Antonie Formanová v talkshow 7 pádů Honzy Dědka

Antonie Formanová (26) je česká herečka a vnučka zesnulého režiséra Miloše Formana (†86). V talkshow u Honzy Dědka na slavné prarodiče zavzpomínala a promluvila také o své cestě k herectví, která začínala v divadelní šatně.

Antonie Formanová se narodila do slavné rodiny. Jejím otcem je Petr Forman, dědečkem slavný režisér Miloš Forman, babičkou výtvarnice, herečka a zpěvačka Věra Křesadlová a dědečkem z matčiny strany zase spisovatel, scenárista a dramatik Jiří Stránský.

Čtěte také: Držitelka Českého lva Antonie Formanová: Ze šatnářky hereckou hvězdou

Vzpomínky na dědečky

Přestože se s dědečkem Milošem Formanem, který žil v USA, nevídali tak často, v pravidelném kontaktu byli a není tedy divu, že na něj mladá herečka často vzpomíná. „Jednou jsme seděli a ségra vzala dědovi brýle a s tím, že jsou hrozně špinavé, mu je začala čistit. Děda jí na to řekl: No vidíš, tak daleko od pr*ele a tak zas*aný,“ podělila se Antonie o vtipnou vzpomínku.

V talkshow přišla řeč i na jejího druhého dědečka Jiřího Stránského a na připravovaný snímek Tichá pošta. „To je podle povídky mého druhého dědečka Jiřího Stránského, tatínka mojí maminky. Maminka dodělávala scénář. Jedná se o krásný příběh z období války. Je to z perspektivy dětí, které zažívají nějaká svá dobrodružství. Jsou tam děti, sníh i zvířata – nejtěžší tři elementy na filmování tam jsou, bylo to náročné, ale je to krásné. Já v tom hraji učitelku těch dětí. Hraje v tom i můj tatínek. Ale nepotkali jsme se tam, to až na premiéře,“ objasnila.

Ještě předtím, než se Antonie začala věnovat herectví, pracovala jako šatnářka v divadle. „Když jdete do divadla, mějte kabát s poutkem a ideálně, aby to nevážilo…. Nebo přijďte v čemkoliv, my to utáhneme. Tam jsem se otrkala, než jsem se dostala na prkna Dejvického divadla. No, ne, takhle ten postup nebyl. Jsem tam už dvě sezóny a je to super, jsem tam moc spokojená,“ prozradila herečka na závěr pořadu 7 pádů Honzy Dědka, který můžete sledovat každé úterý ve 21:40 na Primě.

Zavzpomínejte na oscarového režiséra Miloše Formana:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 10. 2024

Dnešní den může být vyplněn vyřizováním spousty záležitostí na poslední chvíli. Můžete být vyzváni, abyste rozhodli spor mezi kolegy, příbuznými nebo sousedy. V závislosti na povaze hádky se vám možná podaří zprostředkovat dočasné příměří, ale nebuďte na sebe příliš přísní, pokud i přes vaši snahu nedojde k uvolnění nálady. Snažte se upřednostnit odpočinek.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.