Celebrity

10. května 2024 11:40

Josef Šťastna

Artur Štaidl zavzpomínal na rodiče: Peníze z hudby? Tady už je vybral táta a Karel Gott

Od sebevraždy Ivety Bartošové (†48) uplynulo deset let. Arturovi bylo tehdy 17 let a tragédie se ho silně dotkla. V roce 2021 zemřel také jeho otec Ladislav Štaidl. I přes složité dětství vyrostl z Artura sebevědomý a velmi vtipný muž.

Už jsou to více než tři roky, co Artur Štaidl osiřel a musel se o sebe i svou budoucnost začít starat zcela sám. Vše ale nasvědčuje tomu, že ze syna Ivety Bartošové a Ladislava Štaidla vyrostl sebevědomý mladý muž, který si uvědomuje sílu peněz. O tom svědčí také to, jak naložil s milionovým dědictvím po otci.

Mohlo by vás zajímat: Iveta Bartošová svému dvojčeti záviděla. Sestra Ivana teď odhalila rodinné tajemství

Artur je jedním ze čtyř potomků mimořádně úspěšného hudebního skladatele Ladislava Štaidla, který začátkem roku 2021 ve věku 75 let podlehl covidu. Dle dostupných informací si mezi sebou sourozenci rozdělili dědictví v hodnotě téměř 50 milionů korun a navíc ještě všechny otcovy nemovitosti. Z těch Artur dle katastru nemovitostí získal byt v Praze v Apolinářské ulici.

Jak informoval deník Blesk, dědictví mělo mít hodnotu přesně 57 568 112 Kč, což znamená, že Artur po otci získal téměř 11,9 milionu korun. Čistě teoreticky by se tak nemusel příliš předřít. Zvlášť když má zároveň nárok na 25 % všech výdělků, které vygenerují práva na veškeré dílo jeho otce. Dědictví mu zanechala také matka. Artur ale nesedí doma s rukama v klíně. Za zděděné finance k bytu po otci přikoupil v Praze ještě druhý, konkrétně v části Záběhlice. Mimoto se aktivně věnuje obchodu a studuje psychologii.

Po tátovi jsem zdědil řídnoucí vlasy, směje se Artur

„Jsem obchoďák pro agenturu s digitálním marketingem. S kamarády máme ještě firmu, s níž dovážíme žvýkací tabák,“ řekl Artur v pořadu Život ve hvězdách. Artur také přiznal, že zanechal školy, protože ji kvůli práci už nestíhal.

Čtěte také: Artur Štaidl investuje bohatství po rodičích. Chce pomáhat psychicky nemocným

„Mám se dobře, jsem spokojený. Dělám obchodního zástupce v jedné agentuře. Ve volném čase se věnuji psychologii. Bubny jen tak nebudou, ale ke zpěvu se možná vrátím. Jestli to bude komerční? Spíše pro zábavu, protože mě to baví. Dost často si opakuji jednu z tátových oblíbených hlášek, kterou on používal dost často. Říkal, že jestli v Čechách někdy v hudbě byly nějaké peníze, už je vybral on s Gottem a nemá smysl se snažit o nějaké další,“ dodal pro Markízu s úsměvem.

Padla také otázka, proč nyní začal nosit knír. „Možná kvůli tomu, aby mě nikdo nepoznal. Možná to dělám, protože se mi to líbí. Co jsem po tátovi zdědil? Řídnoucí vlasy, to je věc, se kterou se člověk musí smířit,“ dodal syn slavných rodičů.

Na Ivetu Bartošovou zavzpomínal také Josef Rychtář:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 5. 2024

Dnes byste mohli dobře psát beletrii nebo publicistiku. Je docela dobře možné, že jste o nějakém literárním oboru uvažovali. Proč váháte? Nikdy není pozdě. Najděte si čas na napsání příběhu. Pokud máte negativní postoj k věcem, které děláte, jak chcete něco udělat, Berani?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.