Celebrity

12. října 2023 06:05

Tomáš Durčák

Artur Štaidl investuje bohatství po rodičích, chce pomáhat psychicky nemocným

Brzy to budou již tři roky, co Artur Štaidl zcela osiřel a musel se o sebe i svou budoucnost začít starat zcela sám. Vše nicméně zatím nasvědčuje tomu, že potomek Ivety Bartošové a Ladislava Štaidla plánuje zodpovědný a co nejvíce smysluplný život. Nasvědčuje tomu mimo jiné jeho vysokoškolské studium, ale také to, jak naložil s milionovým dědictvím po otci.

Artur je jedním ze čtyř potomků mimořádně úspěšného hudebního skladatele Ladislava Štaidla, který začátkem roku 2021 ve věku pětasedmdesát let podlehl nemoci covid-19. Dle dostupných informací si mezi sebou sourozenci rozdělili dědictví v hodnotě téměř 50 milionů korun a navíc ještě všechny jeho nemovitosti. Z těch Artur dle katastru nemovitostí získal Štaidlův byt v Praze v Apolinářské ulici.

Zděděné prostředky Artur smysluplně investoval

Jak informoval Blesk, dědictví mělo mít hodnotu přesně 57 568 112 Kč, což znamená, že Artur po otci získal téměř 11,9 milionu korun. Čistě teoreticky by se tak rozhodně nemusel moc předřít. Zvlášť když má zároveň nárok na 25 % všech výdělků, které vygenerují práva na veškeré dílo jeho otce. Mimoto mu samozřejmě po sobě něco zanechala i maminka. On v sobě však pracovitost ani finanční gramotnost nezapře, a tak se rozhodl naložit s životem jinak.

Za zděděné finance k bytu po otci přikoupil v Praze ještě druhý byt, konkrétně v části Záběhlice. Mimo to se dál pilně studuje, po soukromé hotelové škole strávil nějaký čas v USA a nyní se věnuje aktivně obchodu. Dále spoluvlastní firmu na dovoz žvýkacího tabáku a do toho ještě studuje psychologii.

Syn Bartošové pracuje, studuje a je single

„Jsem obchoďák pro agenturu s digitálním marketingem. S kamarády máme ještě firmu, s níž dovážíme žvýkací tabák,“ řekl Artur v pořadu Život ve hvězdách. A proč zrovna psychologie? Může za to částečně jeho dětství a částečně jeho dosavadní životní prožitky. „Toto rozhodnutí ovlivnilo i to, jak jsem k tomu přistupoval a jak jsem se s tím vším vypořádal. Vždycky jsem se rád bavil s lidmi o jejich problémech a lidé měli zase tendenci za mnou chodit,“ vysvětlil.

Zatímco dříve Artur žil s přítelkyní, nyní je dle svých slov single. „Momentálně v mém životě žádná holka není. Nechávám tomu volný průběh a prostě se uvidí. Nějak to nevyhledávám,“ prozradil syn Ladislava Štaidla s tím, že kvůli tomu, kým byli jeho rodiče, si zejména ve škole zažil své. „Bylo to dost náročné. Měl jsem od spolužáků před obličejem stále titulky z bulváru. Nebylo to příjemné. Na základce jsem neměl žádné kamarády, jen dva nejbližší. Učil jsem se s tím žít,“ přiznal.

Po smrti matky přestal slavit Vánoce

Jak dnes na svou maminku Ivetu Bartošovou vzpomíná? „S maminkou jsme často zpívali, převážně tedy na svátky, na Vánoce koledy a mamka si trénovala písničky. Těch u nás bylo vždycky spousty. Mám spojený s mamkou převážně Vánoce a je pravda, že jsem potom Vánoce ani už moc neslavil. Až teď se k tomu zase pomalu vracím a připomínám si to,“ popsal Štaidl nelehké období po smrti matky.

Na konci ledna 2024 uplynou již tři roky od smrti Ladislava Štaidla:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.