Bára Nesvadbová o vztahu s dcerou: Odloučení jsme nezvládly, jsme na sebe fixované

Bára Nesvadbová promluvila o vztahu se svou dcerou

Barbara Nesvadbová (49) je spisovatelka, filantropka a také milující matka dcery Bibiany (22). Společně jsme se potkaly během představení její nové charitativní kolekce šperků a redakci Prima Ženy poskytla exkluzivní rozhovor. Rozpovídala se v něm o své dceři, která se kvůli stesku vrátila ze zahraničí zpátky do Česka, dále prozradila, jaký je klíč k fungujícímu vztahu i co v nadcházející době chystá.

Báro, potkáváme se na představení vaší nové charitativní kolekce šperků Preciosa, která nese název Dvě tváře jedné ženy. Proč právě tento název?

Já jsem přesvědčená o tom, že v každé z nás jsou vlastně dvě polohy, že každá z nás má v sobě anděla i draka, jin a jang, den a noc, a proto jsem vlastně tu kolekci tak pojmenovala. Kolekce je to hodně fantazijní, výrazná, a tak jsem se snažila, protože ráda píšu pro ženy, můj charitativní fond  obklopují hlavně ženy a maminky, které se starají o ty handicapované děti a často zůstávají samy, tak proto jsem se snažila vnímat právě ženský charakter a tu něžnost, ale i rozhodnost.

Čtěte také: Chantal Poullain promluvila o kráse: Vyžehlit lidi? Jsem proti, vrásky mají svůj šarm

Cítíte se i vy třeba někdy jako žena dvou tváří?

Takřka pořád. A musím říct, že se to mění i v průběhu dne.

Končí letní prázdniny, studenti se chystají do školy. Vaše dcera Bibiana stále studuje?

Bibiánka studovala na Trinity College v Dublinu, ale my jsme si enormně blízké a nám se prostě oběma nekonečně stýskalo. Takže se vrátila do Prahy a teď nastupuje na divadelní vědu. Ani jedna z nás to odloučení nezvládla. Jak spolu žijeme samy, tak jsme na sebe moc fixované, plus má Bibi velice krásný vztah se svým partnerem, takže jí prostě chyběl domov.

Podporovala jste ji vždy právě při té její volbě?

Pevně doufám, že ano. Myslím si, že každý rodič vychovává své dítě dle svého nejlepšího vědomí a svědomí a asi vždy říkám, že každá máma je správná máma. Ne, ale myslím si, že já nejsem nějaký zakazovací typ a despotický rodič. Naopak jsme vyrůstaly jako dvě kamarádky vedle sebe a někdy bych řekla, že je dcera dospělejší než já.

Co si myslíte, že je to nejdůležitější, aby vztah mezi dcerou a matkou takhle fungoval?

Pravda, jako v každém jiném vztahu. Já si myslím, že je důležité říct, třeba i já už nemůžu, nebo prostě nelhat ve vztazích, v rodině, nelhat sám sobě. Myslím si, že pravda je krystalická hodnota.

Říkala jste, že jste společně strávily léto, tak kde jste byly?

Dcera studovala módu ve Florencii, tak jsem tam vlastně s ní půlku toho pobytu byla. Teď se společně chystáme ještě na čtyři dny i s jejím partnerem a jeho maminkou na Hvar. V té Itálii se mi podařilo také dopsat knihu, která vyjde v únoru a mám z toho obrovskou radost.

Prozradíte, o čem vaše nová kniha bude?

Je to román a řekla bych, že je o těch nejbizarnějších příbězích, které se vám mohou ve vztazích stát.

Bára Nesvadbová se rozpovídala také o kráse. Prozradila, jaký má názor na estetické úpravy:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 14. 9. 2024

Berani, nenechte se dnes od druhých tlačit. Lidé se sice vyvyšují, ale za jejich slovy se skrývá jen málo. Dávejte si pozor, abyste se nepřepálili. Tento den byste se měli starat o sebe a své potřeby. Podnikněte kroky k tomu, abyste si zajistili to, co chcete. Spojte se s lidmi, které jste nedávno potkali. Tato náhodná setkání mají svůj význam.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.