Celebrity

4. prosince 2023 09:55

Eliška Reiglová

Smrt rozdělila dvojku MC Erik a Barbara. Haščáková nechtěla v USA prodávat své tělo za úspěch

Informace o náhlém úmrtí slovenské zpěvačky Barbary Haščákové zasáhla fanoušky jako rána z čistého nebe. Umělkyně, již díky hitům Sen a Keď príde láska znal snad každý, podlehla náhlé cévní mozkové příhodě 22. listopadu na Floridě. V minulosti otevřeně mluvila o tom, v čem je hudební průmysl zkažený, co by pro kariéru neudělala a proč vnímala hudbu jako nejlepšího přítele.

Poslední rozloučení s Barbarou se uskutečnilo v úterý 28. listopadu v Sarasotě na místní římskokatolické faře v přítomnosti nejbližší rodiny a úzkého kruhu přátel. Bratr zesnulé umělkyně Andrej Haščák pro TASR (Tiskovou agenturu Slovenské republiky) uvedl, že její ostatky by měly být převezeny na Slovensko a zpěvačka bude pochována v rodných Košicích.

Prodej těla

Barbara Haščáková se v Česku a na Slovensku stala velkou hvězdou jak sólo, tak jako součást dua MC Erik a Barbara. Když se přesunula do USA, chtěla kariéru rozjet i tam, ale nebyla ochotná dělat věci, které tehdy sláva v zámoří vyžadovala. A to i přesto, že se tomu její známí divili.

„Každá jedna zpěvačka, herečka... to prostě nejde čistou cestou, všechno je to velmi těžká cesta. Pro mě by určitě bylo těžké, kdybych měla kvůli kariéře dělat to všechno, co dělají ony. Prodávají své tělo, ale tím pádem i duši a tak,“ řekla v rozhovoru pro Markízu před lety. Ona sama vždy říkala, že umění miluje, ale také si uvědomovala cenu vlastní duše.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Erika Haščáková zemřela ve 43 letech. Věřila, že nemoc porazí

„Nemyslím, že aspoň někdo by tam byl úplně čistý, proto mě to odrazovalo. Měla jsem hodně kolegů, kteří brali nějaké lehké drogy, ale sama jsem to odmítla. Říkala jsem, že to není pro mě, tak se smáli. To je hudební branže,“ prozradila Barbara, která návykovým látkám a prodávání svého těla řekla rázné ne.

Osamělost

Přestože byla Barbara velmi populární a na její koncerty se stály dlouhé fronty, v osobním životě se dlouhodobě cítila sama. Připouštěla, že v podstatě neměla přátele a že někdo, komu by mohla věřit, jí v životě velmi chyběl.

„Já nemám přátele, i když si někdy myslím, že mám. Záleží na tom, jak se na to člověk dívá, ale velmi po přátelích toužím. Člověk vždycky potřebuje někoho, na koho se může spolehnout, kdo mu rozumí, kdo ho má rád. Člověk vždycky potřebuje jistotu, ale často se tato jistota nedá najít, těžko se hledá,“ prozradila v minulosti pro STV1. Přítelem se jí nakonec stalo to, co ji živilo a naplňovalo.

„Hudba pro mě znamená všechno, je to vlastně můj nejlepší přítel. Hodně si ji zosobňuji jako člověka. Vždy když mi něco je, když jsem smutná nebo šťastná, tak si ji pustím a mám pocit, že ona mi rozumí. Tak jak mi člověk rozumět nemůže,“ dodala žena, která se možná do tvrdé popové branže ani nehodila...

Podívejte se také na poslední rozloučení se Sinéad O'Connor:

Sdílejte článek
Štítky smrt Slovensko kariéra Florida Košice MC Erik a Barbara Erik Aresta Barbara Haščáková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 10. 5. 2024

Něco, co si dnes přečtete, by mohlo mít dramatický dopad na váš život, Berani. Zvláštní pozornost věnujte psychologii snů. Možná najdete vysvětlení pro opakující se sny. Přesnost popisu by vás mohla zastavit a přimět vás k tomu, abyste si přečetli více. Jste právem zaujati, Berani. Při studiu této konkrétní oblasti se o sobě jistě dozvíte více.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.