Celebrity

3. prosince 2023 13:35

Gabriela Kolinová

Zemřela Barbara Haščáková z dua MC Erik a Barbara. Slovenské zpěvačce bylo jen 43 let

Hity Sen a Keď príde láska znal snad každý. Teď přišla smutná zpráva. Slovenská zpěvačka z dua MC Erik a Barbara zemřela. Barbaře Haščákové bylo pouhých 43 let. Podlehla náhlé cévní mozkové příhodě 22. listopadu na Floridě, kde žila. Informaci o jejím úmrtí potvrdila rodina.

Smutnou zprávu pro TASR (Tiskovou agenturu Slovenské republiky) potvrdil bratr zesnulé umělkyně Andrej Haščák. Sdělil, že lékaři v nemocnici Memorial Hospital ve městě Sarasota, kde žila, určili jako příčinu smrti náhlou cévní mozkovou příhodu.

Poslední rozloučení s Barbarou se uskutečnilo v úterý 28. listopadu na místní římskokatolické faře v přítomnosti nejbližší rodiny a úzkého kruhu přátel. Podle informací Haščáka by měly být její ostatky převezeny na Slovensko. Pochovaná bude v rodných Košicích. Rodina žádá veřejnost o respektování soukromí v této těžké chvíli.

ČTĚTE TAKÉ: Byli MC Erik a Barbara milenci? Erik promluvil až po letech

Barbara měla zdravotní problémy, její smrt je ale pro rodinu šokem

Zpěvačku dlouhou dobu trápily vážné zdravotní problémy. „Moje tělo vysílalo signály, ale nepřikládala jsem tomu velkou důležitost. Když jsem snědla něco pikantního, měla jsem nesnesitelné bolesti břicha, stejně jako když jsem požila alkohol. Myslela jsem ale, že mám jen slabý žaludek,“ přiznala serveru Plus 7 Barbara před deseti lety. Lékaři jí diagnostikovali akutní zápal pankreatu (slinivky břišní) a musela být v kritickém stavu hospitalizovaná v místní nemocnici. Poté, co ji propustili, musela být neustále pod lékařským dohledem a brát léky.

Ačkoliv herečka měla problémy se slinivkou, její úmrtí bylo pro rodinu velkým šokem. „Odešla bez bolesti,“ uvedla pro TASR truchlící rodina a dodala, že Barbara žila jen hudbou. „Její písně a hlas tu pro nás zůstávají a budou nám ji připomínat. Děkujeme všem, kteří na ni s láskou myslí v těchto těžkých dnech a dají nám možnost vyrovnat se s touto zdrcující zprávou v soukromí,“ dodali příbuzní.

Hudební duo MC Erik a Barbara patřilo mezi největší hvězdy československé taneční hudby. Pohledná Barbara Haščáková (43) a talentovaný Erik Aresta se znali z dob působení ve skupině Maduar, kterou ale rychle přerostli a odtrhli se. A bylo to skvělé rozhodnutí. V roce 1995 podepsali smlouvu na tři alba, se kterými doslova zválcovali tuzemskou scénu. Dvojice dokonce reprezentovala Slovensko na soutěži Eurovision. Barbara Haščáková žila od roku 2000 v Americe, kde dál působila jako zpěvačka a textařka.

V době, kdy byli MC Erik a Barbara na vrcholu, zářila i Tereza Pergnerová, která byla hostem Show Jana Krause:

Sdílejte článek
Štítky Slovensko Florida Košice Eurovision Song Contest Sarasota Barbara Haščáková Maduar

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.