Celebrity

3. prosince 2023 14:59

redakce Prima Ženy

MC Erik a Barbara ovládli svými hity diskotéky. Fanoušci v nich viděli i milence

Úmrtí půvabné slovenské zpěvačky Barbary Haščákové (†43) je šokem pro všechny fanoušky taneční hudby. MC Erik a Barbara v devadesátých letech ovládli hitparády svými hity, zněly snad na všech diskotékách. Dvojice dokonce reprezentovala Slovensko na soutěži Eurovision. A fanoušci spekulovali, zda sexy dvojka tvoří milenecký pár. Oni se k této otázce nechtěli vyjadřovat. Erik Aresta (51) promluvil až po letech.

Pohledná Barbara Haščáková a talentovaný Erik Aresta se znali z dob působení ve skupině Maduar, kterou ale rychle přerostli a odtrhli se.

„Na Barbaru jsme natrefili v roce 1994 v košickém rozhlase, bylo jí tenkrát čtrnáct a půl. S mým tátou jsme šli žádat její rodiče, aby s námi mohla zpívat. Když nazpívala první písničky, koukal jsem s otevřenou pusou. Vypadalo to, jako bychom měli polotovar a přišel někdo, kdo z toho udělal plnohodnotný výrobek. Vznikla první deska Maduar, pak jsme se s klukama nepohodli a v roce 1995 jsme i s Barbarou odešli. Tím vzniklo duo MC Erik and Barbara,“ vysvětlil Erik Aresta v rozhovoru pro web ctidoma.cz.

Ještě tentýž rok dvojice podepsala smlouvu na tři alba, se kterými doslova zválcovali tuzemskou scénu. MC Erik a Barbara dokonce reprezentovali Slovensko na soutěži Eurovision. Fanoušky ale v té době hlavně zajímalo, zda sexy dvojka tvoří i milenecký pár. Tehdy se k této otázce vyjadřovat nechtěli. Erik Aresta promluvil až po letech.

Barbara se dala na sólovou dráhu. Erik lituje jen jediné věci

„Možná nás někteří chtěli vidět spolu a přišlo by jim to romantické, ale s Barbarou jsme pár nikdy nebyli. Za prvé tam byl věkový rozdíl a za druhé pro mě vždycky byla jako mladší ségra,“ vysvětlil Erik v talkshow Limuzína s Mírou Hejdou. Barbara se díky andělskému hlasu dál posouvala v kariéře a nakonec se dala na sólovou dráhu, což jí Erik rozhodně neměl za zlé. Lituje jen toho, že v dobách největší slávy, kdy hodně vydělával, nemyslel na zadní vrátka. Rychle sice nabyl, ovšem ještě rychleji uměl utrácet.

„Když padla popularita, prodeje desek už tolik nešly a nebyla ani vystoupení, dostal jsem se pochopitelně do situace, kdy jsem si znovu uvědomil hodnotu peněz a to, jak strašně dobře chutná rohlík s paštikou,“ popsal otevřeně v rozhovoru s Mírou Hejdou. Peníze se znovu začaly sypat, když potkal podnikavou Veroniku, kterou si vzal za manželku.

Erik se už hudbou neživí, šije a prodává stínění na pergoly

„Moje manželka Veronika mi podruhé v životě zachránila život. Nejdříve sňatkem a teď tím, že našla díru na trhu. Koukala u nás jednoho dne na pergolu a já jsem tam svého času ušil stínění. Manželka na mě koukala a zeptala se mě vážně, zda to nebudeme šít. Zjistili jsme, že mé paní se povedlo najít díru na trhu,“ dodal muž, kterému jeden čas leželo u nohou nejen celé Slovensko.

Barbara Haščáková žila od roku 2000 v Americe a dál působila jako zpěvačka a textařka. Zemřela 22. listopadu v pouhých 43 letech na náhlou cévní mozkovou příhodu v nemocnici na Floridě. Pochována bude v rodných Košicích.

V době, kdy byli MC Erik a Barbara na vrcholu, zářila i Tereza Pergnerová, která byla hostem Show Jana Krause:

Sdílejte článek
Štítky milenec Slovensko Eurovision Song Contest Míra Hejda Erik Aresta Barbara Haščáková Maduar

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.