Celebrity

18. listopadu 2023 11:00

Eliška Reiglová

Bertík z komedie S tebou mě baví svět slavil padesátku. Popřát přišel i Matýsek

Jen těžko se věří tomu, že od premiéry kultovní komedie S tebou mě baví svět uplynulo letos už 40 let. Největším důkazem, že tomu tak skutečně je, jsou filmové děti, které jsou dnes už dávno dospělé. Například Marek Dvořák, který ztvárnil Bertíka, nyní oslavil 50. narozeniny. A na oslavě nechyběl benjamínek tehdejšího štábu, pogratulovat přišel totiž i Lukáš Pelánek alias Matýsek.

Ne nadarmo se snímku S tebou mě baví svět říká komedie století. Tři dospělí muži, kteří dostali na starost své děti a zimní pánská jízda se pro ně změnila v takřka rodinnou dovolenou, baví diváky na obrazovkách dodnes. Většina dětských herců jinou roli už nikdy nedostala, a tak je lidé mnohdy dodnes poznávají jako jejich postavy.

Kdo se v obličeji nějak razantně nezměnil je rozhodně Marek Dvořák, který si v oblíbené komedii zahrál Bertíka. Přitom nyní oslavil 50. narozeniny. „Můj stávající šéf, který je o dva roky starší než já, mi řekl, že s padesátkou by se člověk měl dostat do stavu určitého uspokojení. A já tam opravdu jsem. Jsem fakt spokojený,“ řekl s úsměvem.

Matýsek se dostavil

Na oslavě filmového Bertíka bylo mnoho přátel, mezi nimiž nechyběl ani Lukáš Pelánek, který před 40 lety ztvárnil benjamínka skupiny a také jím skutečně byl. „Z těch asi 20 kamarádů, které jsem pozval na oslavu, Matýska znám nejdéle, od roku 1982,“ pochlubil se Marek Dvořák.

Lukáš Pelánek si sice přímo z natáčení Marka nepamatuje, ale přátelství se mezi nimi vytvořilo v letech poté. „Co jsem přinesl Markovi za dárek neprozradím. Jen jsem to doplnil o mastičku na hemoroidy, přece jenom padesátka na krku… Ostatní je překvapení, ale je to něco z mých cest,“ zasmál se představitel Matýska.

Další děti? Jehovisté a distanc

Cesty dětí se po natáčení pochopitelně rozešly, čas od času se ale skupina při nějaké příležitosti sešla. Už dlouho se ale nesetkala celá parta, především proto, že ze strany některých tehdejších dětských herců o to zkrátka a jednoduše není zájem. Vybrali si způsob života, který se se vzpomínáním na minulost neslučuje.

„Vašek Korda (Míša) dneska nemohl přijít, to nás mrzí. Máme v plánu udělat zcela soukromé setkání, kam by měla přijít i Zuzka, to je Dášenka s mokrými bačkůrkami. Kačenka se dala ke Svědkům Jehovovým a nestýká se s námi. A Pepíno, Cyril Křůpala, pracuje na vysoké manažerské pozici, a jak jsme pochopili, nechce už být s komedií S tebou mě baví svět spojovaný,“ dodali Dvořák a Pelánek.

Děti ze S tebou mě baví svět v Show Jana Krause:

Sdílejte článek
Štítky narozeniny S tebou mě baví svět Marek Dvořák Lukáš Pelánek Václav Korda padesátka Matýsek Cyril Křůpala

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.