Jiřina Bohdalová dostala fotbalovou Amforu do Kambodže. Herečku obdivoval králův syn

Amfora v Show Jana Krause

Jiřina Bohdalová je nejenom šarmantní dáma a skvělá herečka, ale také čestná výkopářka charitativního fotbalového klubu Amfora. Spolu s dalšími jeho členy se rozpovídala o nezapomenutelných zážitcích a návštěvě u kambodžského krále.

Na pověstnou červenou pohovku se usadili někteří členové legendárního hvězdného fotbalového týmu: Jiřina Bohdalová, Stanislav Hložek, Zdeněk Merta, Petr Salava a Roman Skamene. A to se jedná jen o reprezentativní výběr, neboť za dobu jeho existence za něj už hrálo kolem 400 hráčů, doplnil zakladatel Amfory, diskžokej a producent Petr Salava.

Čtěte také: Jiřina Bohdalová oslavila 93. narozeniny. Na večírek dorazila i její sestra Jaruška

Fotbalový klub Amfora (AMatérské FOtbalové RArity) vznikl v roce 1974 a každoročně sehraje až 10 charitativních utkání doma i ve světě. „Kambodžu jsem zorganizovala já,“ připomněla herečka Jiřina Bohdalová v Show Jana Krause jeden z bezmála 750 zápasů, které Amfora odehrála, a jednu ze 35 zemí, jež navštívila.

Audience u kambodžského krále

Do Kambodže se dostali přímo přes králova syna, který studoval v Praze a byl velkým hereččiným obdivovatelem. V asijské zemi se jim dostalo náležité pocty a byli přijatí jako oficiální státní návštěva s audiencí u samotného krále. „Bylo mi devatenáct, když jsem založil Amforu,“ vzpomínal Petr Salava na to, jak před 50 lety objížděl Prahu a hledal první hráče. „Naštěstí jsem na ten svůj první zápas uspěl, přijel Franta Ringo Čech, Jiří Schelinger a další, a každý přivedl svého kamaráda. Takže se to postupně nabalovalo,“ popsal cestu legendárního fotbalového klubu v premiérovém dílu pořadu Show Jana Krause, který můžete sledovat ve středu 22. května od 21:40 na Primě.

Mohlo by vás zajímat: Herečka Jiřina Bohdalová má chalupu jako z pohádky. Roubenka stojí v Českém ráji

Protože ale všechno má svůj vyměřený čas, 28. září 2024 odehraje Amfora ve Vrbičanech na Kladensku svůj poslední zápas. „A začneme nanovo,“ odlehčila situaci Jiřina Bohdalová. „To je strašná představa,“ oponoval jí Roman Skamene. „V začátku jsme jezdívali v počtu maximálně třináct nebo čtrnáct. Dneska už jezdíme na zápasy v počtu minimálně dvacet hráčů, tři čestní výkopáři a vozíme si i rozhodčího, protože je velmi těžké při našem věkovém průměru najít soupeře,“ popisoval dále Salava a upozornil na fakt, že v klubu hraje řada hráčů, kteří už dávno překročili sedmdesátku.

„Poslední země, třicátá pátá, ze které jsme se před pár dny vrátili, byla Malta,“ doplnil statistiku prezident Amfory. A protože má fenomenální paměť, dokázal bez zaváhání velice přesně říct, který hráč kdy do klubu nastoupil. Stanislav Hložek a Zdeněk Merta kupříkladu v květnu roku 1987. „Já jsem hrál první zápas proti Itálii,“ prohlásil muzikant Zdeněk Merta. „Hráli jsme na Bohemce v ďolíčku, kde bylo úplně plno,“ dodal. „Sedmnáct tisíc diváků,“ doplnil Petra Salava.

Jiřina Bohdalová se objevila také jako VIP host v zábavném pořadu Inkognito:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 6. 2024

Je jasné, že svým činům věříte, Berani. Nepociťujete strach ani pochybnosti, protože rychle postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Odměňte se za své úspěchy, ale měli byste počkat několik dní, než zahájíte totální oslavu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.