Celebrity

3. května 2023 05:30

David Laštovka

Jiřina Bohdalová zná recept na dlouhověkost. Nebuďte přešlechtění, radí a chystá svatbu

Jiřina Bohdalová v Show Jana Krause

Přestože Jiřina Bohdalová slaví už 92. narozeniny, stále vypadá skvěle a energie má na rozdávání. Letos ji navíc čeká velmi radostná rodinná událost.

Recept na dlouhověkost spatřuje Jiřina Bohdalová ve dvou zásadních věcech. Tvrdí, že je důležité dělat práci, která člověka naplňuje a baví, a nebýt takzvaně přešlechtěný. Po kom takové geny zdědila, netuší.

Mohlo by vás zajímat: Bohdalová o dceři Simoně Stašové: Bojí se o mě. Je trochu katastrofistka

„Pocházím sice z chudého, leč vesele záplatovaného pytle. Rodiče byli oba nemanželští, takže jsem nepoznala ani jednoho dědečka, ale nevadilo mi to. Měla jsem jednu babičku, která stála za to. Byla velice hodná a já nikdy nezapomenu na její velké, blankytně modré oči. Ty bohužel zdědila jen moje sestra,“ prozradila herečka s úsměvem deníku Blesk.

Jaký vztah má se sestrou, která žije ve Švédsku?

Její otec František byl truhlář, maminka Marie pracovala jako služebná a ve volném čase hrávala ochotnické divadlo. Jiřina má o 12 let mladší sestru Jaroslavu, která v srpnu 1968 během okupace sovětských vojsk emigrovala se svou rodinou do zahraničí.

Čtěte také: Jiřina Bohdalová překonala zdravotní problémy. Nyní se těší, až si zatančí rokenrol

Nejdříve pobývala v Rakousku, natrvalo se ale usadila ve Švédsku. Přestože je od sebe dělí velká vzdálenost, jsou v pravidelném kontaktu. Nejenže si volají, ale také se navštěvují. Jaroslava za herečkou jezdí jednou za rok, Jiřina se do Švédska vypravuje zhruba jednou za tři roky.

Svatba v rodině

V letošním roce čeká Bohdalovou velmi radostná událost. Její milovaný vnuk Vojta se po sedmileté známosti s půvabnou Helenou bude ženit a ona se podílí na přípravách. „Snoubenku mám prověřenou, všechno je v pořádku,“ prozradila herečka v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Mohlo by vás zajímat: Úcta je pryč, posteskla si nad dnešní dobou Bohdalová. Prozradila, jaký dotaz ji dokáže vytočit

Už samotné zásnuby stály za to. Vojta svoji přítelkyni pozval do kina, které si rezervoval pro tuto příležitost. Zařídil, aby tam byly pouze oni dva. Maminku, herečku Simonu Stašovou, a babičku Jiřinu Bohdalovou s dalšími zhruba čtyřiceti příbuznými a známými tajně schoval na balkoně. Následně Helenu doprovodil před plátno, kde byly červené balonky a srdce vysypané z lístků růží. Poklekl, požádal ji romanticky o ruku a ona řekla ano. Bylo to tak dojemné, že se v tu chvíli téměř nikdo neubránil slzám.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.