Celebrity

1. března 2023 17:00

David Laštovka

Hana Heřmánková promluvila o smrti slavné sestry. Přestala kouřit a přišla rakovina

Originální seriály právě online na prima+

Hanu Heřmánkovou, bývalou televizní hlasatelku a manželku herce Karla Heřmánka, která slaví 60. narozeniny, zdobí neustále úsměv na tváří a optimismus. V srdci přitom nosí velkou bolest, s níž se vyrovnává dodnes.

Hana Heřmánková měla o čtyři roky mladší sestru Danu Vávrovou, která se stala hvězdou už ve svých jedenácti letech. A to díky pohádkovému filmu Ať žijí duchové, v němž ztvárnila postavu Leontýnky.

Měly spolu krásný vztah a byly na sobě citově fixované. I když se Dana provdala do Německa, kde založila rodinu, zůstaly v pravidelném kontaktu. Život Dany Vávrové však vyhasl předčasně. V pouhých jednačtyřiceti letech podlehla rakovině.

„Když lékaři zjistili, že je nemocná, jezdila jsem za ní častěji. Čím jsem od toho dál, tím více si uvědomuju, jak strašně byla silná. Je obdivuhodné, jak bojovala, a nejsem si jistá, že bych něco takového já dokázala, že bych našla v sobě takovou sílu. Do poslední chvíle se nevzdávala, podstupovala všechna příkoří a trápení, nechtěla odejít,“ svěřila se Hana Heřmánková pro magazín ONA DNES.

Rakovina ji napadla poté, co přestala kouřit

Bohužel zákeřná nemoc byla nad její síly. „V závěru už to bylo skutečně hrozné, přesto bojovala, zkoušela všechno. I alternativní léčbu a také jeden zcela nový lék, který má u některých forem nemoci dobré výsledky. Dana byla v životě vždycky houževnatá. Bohužel její nemoc byla stejně taková,“ povzdechla si Heřmánková.

Pro to, že onemocněla rakovinou, měla prý Dana své vysvětlení. „Komentovala to svérázným způsobem. Říkala, že všechno začalo v době, kdy konečně přestala kouřit. Tehdy se prý její tělo vzbouřilo,“ popsala Heřmánková.

Recept na věčnou krásu

Vávrová měla tři dcery, které se o ni do poslední chvíle obětavě staraly. „Jsou to moc hodné holky a všechny tři se o ni neskutečně staraly. Terezka na rok přerušila studium práv v Anglii, aby se jí mohla věnovat. Ke konci už byla Dana doma, a Terezka se dokonce naučila dávat jí injekce. Na vysoké škole byla nejlepší ve svém ročníku. Po tom všem se rozhodla, že práv nechá a půjde studovat medicínu,“ prozradila Hana Heřmánková, která si i ve svých šedesáti letech udržuje stále mladistvý vzhled.

Zamračenou a bez nálady ji jen tak neuvidíte. Neustále ji zdobí úsměv od ucha k uchu a optimismus. To je podle ní také jeden z receptů, který přispívá k ženské kráse „Spokojenost, těšit se na každý den, chodit do přírody, hodně spát a mít hezkou rtěnku,“ jmenuje to, čím se celý život řídí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.