Jiřina Bohdalová překonala zdravotní problémy. Nyní se těší, až si zatančí rokenrol

Jiřina Bohdalová v Show Jana Krause

Není tomu tak dlouho, co se v médiích objevily zprávy o zdravotním stavu herečky Jiřiny Bohdalové (91). Ta se nyní ukázala v legendární červené pohovce, kde mimo jiné prozradila, jak se jí daří v profesním životě, kde nejraději tráví volný čas a jak to má s technickými vymoženostmi.

Hostem dalšího dílu talkshow s Janem Krausem je oblíbená a stále dobře naladěná herečka Jiřina Bohdalová, která v květnu oslaví v plné síle úctyhodné 92. narozeniny. Hned na úvod herečka sdělí informace o svém zdravotním stavu, který se v poslední době zejména v médiích hodně rozebíral. „To je bezvadné, člověka to povzbudí a rád to čte,“ posteskne si.

Přečtěte si také: Kardiolog Petr Neužil léčil i Martu Kubišovou. Kouřila míň než Bartoška, ale pořád hodně

„Nebylo mi dobře, to je pravda, překonala jsem to díky panu profesorovi Petru Neužilovi, tomu musím poděkovat, že se o mě staral. A není to proto, že jsem Bohdalová. On to dělá opravdu pro všechny,“ říká vděčně na adresu primáře kardiologického oddělení pražské Nemocnice Na Homolce.

Od účinkování v divadle si dá herečka pauzu

Přestože herečka vypadá opravdu skvěle a zdravotní problémy překonala, s účinkováním v divadle ještě raději počká. „Už několikrát mi volal Milan Kňažko, jestli už bych zase nehrála,“ objasňuje v Show Jana Krause, kterou můžete sledovat ve středu večer na Primě.

Přečtěte si také: Lékaři jí zakázali to nejdražší. Jiřina Bohdalová musí přerušit kariéru

„Jedná se o hru, která je jen o dvou lidech, jmenuje se to Gin Game a je to opravdu roztomilá komedie. Ještě navíc tam tančíme rokenrol,“ přibližuje divadelní hru, ve které vystupuje v Divadle Na Jezerce s o 15 let mladším kolegou.

I když se do divadla zatím nevrací, na své milované chalupě v Českém ráji se rozhodně nešetří. „Miluju to tam a dělám si tam skoro všechno sama,“ prozrazuje Bohdalová a s nadšením vykládá, jak si sedne na svůj oblíbený traktůrek a seká trávu.

Technickému pokroku se nebrání, ale chvílemi ji děsí

V technických vymoženostech tedy rozhodně nezaostává, protože má na chalupě mimo jiné robotický vysavač. „To mi koupil vnuk Vojtíšek a já jí říkám Máňa,“ líčí vesele. „A Máňa v devět hodin – to mě fascinuje – se prostě odloupne a jde a uklízí. To je neskutečné,“ popisuje. I když se tedy pokroku nebrání, přece jen jí připadá, že už je toho chvílemi moc.

Čtěte také: Bohdalová zavzpomínala na rodiče Dagmar Havlové. Řekla, kterému z nich se Dáša podobá

„Tomu já říkám, že bude brzy konec světa. Nějak se mi toho zdá moc a jde to rychle,“ říká trochu pochmurně s tím, že i když je ve své podstatě optimistka, poslední dobou ji podobné černé myšlenky napadají častěji. „Taky je ošklivé počasí, to na to má taky vliv,“ dodává s tím, že nemá ráda zimu a málo slunce. „Když překonám zimu, pak je to vždycky žrádlo,“ zasní se na samý závěr.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.