Jiřina Bohdalová překonala zdravotní problémy. Nyní se těší, až si zatančí rokenrol

Jiřina Bohdalová v Show Jana Krause

Není tomu tak dlouho, co se v médiích objevily zprávy o zdravotním stavu herečky Jiřiny Bohdalové (91). Ta se nyní ukázala v legendární červené pohovce, kde mimo jiné prozradila, jak se jí daří v profesním životě, kde nejraději tráví volný čas a jak to má s technickými vymoženostmi.

Hostem dalšího dílu talkshow s Janem Krausem je oblíbená a stále dobře naladěná herečka Jiřina Bohdalová, která v květnu oslaví v plné síle úctyhodné 92. narozeniny. Hned na úvod herečka sdělí informace o svém zdravotním stavu, který se v poslední době zejména v médiích hodně rozebíral. „To je bezvadné, člověka to povzbudí a rád to čte,“ posteskne si.

Přečtěte si také: Kardiolog Petr Neužil léčil i Martu Kubišovou. Kouřila míň než Bartoška, ale pořád hodně

„Nebylo mi dobře, to je pravda, překonala jsem to díky panu profesorovi Petru Neužilovi, tomu musím poděkovat, že se o mě staral. A není to proto, že jsem Bohdalová. On to dělá opravdu pro všechny,“ říká vděčně na adresu primáře kardiologického oddělení pražské Nemocnice Na Homolce.

Od účinkování v divadle si dá herečka pauzu

Přestože herečka vypadá opravdu skvěle a zdravotní problémy překonala, s účinkováním v divadle ještě raději počká. „Už několikrát mi volal Milan Kňažko, jestli už bych zase nehrála,“ objasňuje v Show Jana Krause, kterou můžete sledovat ve středu večer na Primě.

Přečtěte si také: Lékaři jí zakázali to nejdražší. Jiřina Bohdalová musí přerušit kariéru

„Jedná se o hru, která je jen o dvou lidech, jmenuje se to Gin Game a je to opravdu roztomilá komedie. Ještě navíc tam tančíme rokenrol,“ přibližuje divadelní hru, ve které vystupuje v Divadle Na Jezerce s o 15 let mladším kolegou.

I když se do divadla zatím nevrací, na své milované chalupě v Českém ráji se rozhodně nešetří. „Miluju to tam a dělám si tam skoro všechno sama,“ prozrazuje Bohdalová a s nadšením vykládá, jak si sedne na svůj oblíbený traktůrek a seká trávu.

Technickému pokroku se nebrání, ale chvílemi ji děsí

V technických vymoženostech tedy rozhodně nezaostává, protože má na chalupě mimo jiné robotický vysavač. „To mi koupil vnuk Vojtíšek a já jí říkám Máňa,“ líčí vesele. „A Máňa v devět hodin – to mě fascinuje – se prostě odloupne a jde a uklízí. To je neskutečné,“ popisuje. I když se tedy pokroku nebrání, přece jen jí připadá, že už je toho chvílemi moc.

Čtěte také: Bohdalová zavzpomínala na rodiče Dagmar Havlové. Řekla, kterému z nich se Dáša podobá

„Tomu já říkám, že bude brzy konec světa. Nějak se mi toho zdá moc a jde to rychle,“ říká trochu pochmurně s tím, že i když je ve své podstatě optimistka, poslední dobou ji podobné černé myšlenky napadají častěji. „Taky je ošklivé počasí, to na to má taky vliv,“ dodává s tím, že nemá ráda zimu a málo slunce. „Když překonám zimu, pak je to vždycky žrádlo,“ zasní se na samý závěr.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.