Celebrity

15. prosince 2022 09:42

Eliška Reiglová

Bolest, strach a klid na lůžku. Jiřina Bohdalová má zlomený obratel

Jedna z nejlepších žijících českých hereček Jiřina Bohdalová (91) se v poslední době potýká se zdravotními problémy. Počátkem prosince ji schvátila chřipka, kvůli které skončila na kapačkách. Doufala, že z nemocnice brzy pojede domů, ale lékaři přišli na příčinu jejích bolestí zad, která poukazuje na to, že pobyt v nemocnici a následný klidový režim se zřejmě protáhne.

Na Jiřině Bohdalové může leckdo obdivovat, jak moc je ve svém věku vitální a akční. Nadále se věnuje herectví jak na divadelních prknech, tak před kamerou, ale nyní má už dva týdny nucenou pauzu. Kvůli chřipce byla hospitalizovaná v pražské Nemocnici Na Homolce, její zdravotní problémy ale sahají dál než k infekčnímu onemocnění.

Zlomený obratel

Jiřina Bohdalová byla na počátku prosince optimistická a věřila, že se zanedlouho vrátí k práci a bude tak moct dělat radost svým fanouškům. Kromě chřipky ji ale trápily také bolesti zad a lékařská vyšetření měla prokázat, že rozhodně nejde o banalitu, kterou by mohla herečka vyřešit gelem proti bolesti.

Jak díky dvěma na sobě nezávislým zdrojům informoval deník Blesk, Jiřina Bohdalová má zlomený obratel. Pravděpodobně nejzkušenější českou herečku tak v následujících dnech čeká léčba, klidový režim a následně rekonvalescence.

Slova lékaře

Legenda české kinematografie nechce svůj zdravotní stav příliš komentovat, pozornost pochopitelně raději než k novinářům směřuje ke své léčbě a dodržuje tak doporučený klid. Její lékař Petr Neužil ovšem řekl pár slov, kterými mohl uklidnit hereččiny příznivce.

„Daří se jí zatím ne úplně dobře, ale nemá kardiologickou diagnózu, to můžu prozradit. Více její stav nemůžu komentovat, protože nemám její svolení,“ řekl ve vysílání Pressklubu rádia Frekvence 1, kam přišel hovořit na jiné téma.

Sdílejte článek
Štítky páteř zlomenina chřipka Jiřina Bohdalová Petr Neužil obratel Nemocnice Na Homolce

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.