Celebrity

26. března 2023 06:00

David Laštovka

Proč se Jana Hlaváčová rozkmotřila se sestrou Danou Hlaváčovou, Dorou z Popelky?

Luděk Munzar

Vypadá to, že Janu a Danu Hlaváčovou, kterou nejvíce proslavila role Dory v pohádce Tři oříšky pro Popelku, potkal podobný osud jako sestry Janu a Hanu Brejchovou. Starší a slavnější Jana je také velmi vážně nemocná, přesto spolu nekomunikují.

Herečka Jana Hlaváčová, která v těchto dnech slaví 85. narozeniny se dlouhodobě potýká s řadou zdravotních problémů. Přestože žádná diagnóza nebyla oficiálně potvrzena, mělo by se jednat o Parkinsonovu chorobu. V posledních letech se pohybuje už jen s pomocí chodítka a nepřekročí práh domu, v němž žije s dcerou Bárou Munzarovou a jejím manželem, hercem Martinem Trnavským, kteří se o ni vzorně starají. Každý den jsou jí nablízku také dvě pečovatelky.

Nemají na sebe ani kontakt

Se svou sestrou Danou, která se z Prahy před lety odstěhovala do Mladé Boleslavi, se odcizily. Dana dokonce chyběla i na posledním rozloučení s jejím mužem Luďkem Munzarem, který zemřel před čtyřmi roky. „Od té doby, co jsem ležák, se sestrou nejsme ani v kontaktu. Nevíme o sobě. Nemám na ni ani telefon. Já mám ale dost co dělat se sebou, nezbývá sil starat se o něco jiného,“ svěřila se Jana Hlaváčová deníku Blesk.

Stáhla se do ústraní

O sedm let mladší Dana Hlaváčová byla svého času také velmi známá. Nejvíce ji proslavila postava Dory v pohádce Tři oříšky pro Popelku. Natočila desítky filmů, prosadila se také v dabingu, ale většinu kariéry žila spíše ve stínu slavnější Jany. Několikrát se potkaly i před kamerou. V seriálu Eliška a její rod (1966) si například zahrály sourozenecký pár. Obě se na hereckou dráhu vydaly díky tatínkovi, který byl nadšeným ochotníkem a brával je do divadla od útlého dětství. Proč se přestaly vídat a nejsou v kontaktu, je tak trochu záhadou. Po Daně se slehla zem. Stáhla se do ústraní a s médii nekomunikuje. Letos v červnu oslaví 78. narozeniny.

Její dcera Lucie Matoušková je rovněž herečkou. Před kamerou se objevila už jako malá, a to především díky otci, který pracoval jako produkční v televizi. Vystudovala DAMU a angažmá získala v Městském divadle v Mladé Boleslavi. Za roli Lízy v divadelní hře Obchodník s deštěm byla v roce 2002 dokonce nominována na Cenu Thálie.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.