Celebrity

26. března 2022 06:15

David Laštovka

Nemocná Jana Hlaváčová: S chodítkem dojdu na toaletu, jinak jsem ležák

Vdova po herci Luďku Munzarovi se dlouhodobě potýká s řadou zdravotních problémů. Přestože žádná diagnóza nebyla oficiálně potvrzena, mělo by se jednat o Parkinsonovu chorobu. V posledních letech se pohybuje už jen s pomocí chodítka a nepřekročí práh domu.

Herečka Jana Hlaváčová žije v domě se svou dcerou Bárou Munzarovou a jejím manželem, hercem Martinem Trnavským, kteří se o ni vzorně starají. Každý den jsou jí nablízku také dvě pečovatelky. Má všechno, co k životu potřebuje. „Nemůžu už nic, zdraví neslouží a jsem k ničemu. Bez cizí pomoci se neobejdu a skoro celý den prospím,“ svěřila se herečka.

„Kam nutně potřebuju, jako je toaleta, tam si s pomocí chodítka dojdu. Jinak je ze mne opravdu ležák. Proto nikam nechodím, nevylezu prostě vůbec ven. A stejně ani nemám chuť moc s nikým mluvit. Jednak se mi občas komunikuje velmi těžce a navíc jsem se toho v životě namluvila až dost,“ dodala.

Herecké rady předávala i zpěvačce Lucii Bílé

Jak však prozradila její dcera Bára, tak zlé to zase není. Na své záliby si prý maminka čas stále najde. Nejraději luští křížovky a sleduje televizi. Ráda si připomíná filmy, které natočila se svým osudovým mužem Luďkem Munzarem, s nímž prožila krásných více než padesát let. Občas jí svou návštěvou přijdou zpříjemnit den kolegyně Jana Boušková s Taťjanou Medveckou, které vždycky ráda vidí.

„Maminka se má dobře a myslím si, že si tu péči tak trošku lišácky užívá. Že by ještě všechno do jisté míry zvládala sama, ale ta péče kolem je nastavená a ona velmi dobře ví, že jak celý život dřela na milion procent a ještě víc, teď si to vyvažuje. Jsem vlastně strašně ráda, že jí to můžeme dopřát,“ prozradila Barbora Munzarová, která nyní přijala nabídku Lucie Bílé, aby si zahrála v muzikálu Láska je láska. „S Luckou je mezi námi výborná chemie. Ona se totiž zná s mojí maminkou, na kterou se v začátcích své kariéry obrátila pro herecké rady, takže jsme se občas dřív potkaly a víme o sobě,“ přiblížila herečka.

Zdroj: Blesk, televize Seznam


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.