Lucie Bílá vybrala tisíce pro Ukrajinu a pomáhá dál. Můžu ubytovat dvě rodiny, tvrdí

Stejně jako spoustě dalším lidem ani zpěvačce Lucii Bílé není aktuální situace na Ukrajině lhostejná a rozhodla se pomocí tím nejlepším možným způsobem. Ve svém divadle uspořádala premiéru, díky níž se jí podařilo vybrat několik stovek tisíc korun, které věnuje právě okupované zemi.

Zpěvačka Lucie Bílá se rozhodla spojit příjemné s užitečným a v rámci divadelního představení se jí podařilo vybrat velkou část peněz, které chce věnovat na pomoc lidem z Ukrajiny. „Každý by měl dělat to, co cítí. Každý chce najít cestu na přežití, je to zatěžkávací zkouška pro všechny. Samozřejmě nejhůř jsou na tom lidé, kteří jsou v ohrožení života. Každý se nějak snaží a každý je chytrý jako rádio. Dělám to, co umím. Udělala jsem u nás v divadle koncert pro děti a rodiny z Ukrajiny,“ řekla slavice v rozhovoru pro pořad Showtime.

Vybrané peníze předá Červenému kříži, ubytuje i rodiny

Bílá získala potřebné peníze i díky ručně vyrobeným korálkům v barvách ukrajinské národní vlajky, které si lidé mohli zakoupit. „Také umím navlékat korálky, a protože se to lidem na koncertě líbilo, rozhodla jsem se to dát na týden jako limitku. Už teď vím, že můžu předat Červenému kříži půl milionu korun. Ale to, že to se mnou strašně cvičí a že nemůžu spát a že je mi zle, protože zdálky pozoruji tuhle hrůzu, je jasné. Člověk by hrozně rád řekl něco moudrého, ale docházejí slova a já se jenom modlím za ty nevinné lidi,“ posteskla si zpěvačka.

Hra Mlčeti zlato měla premiéru v Divadle Lucie Bíle a zpěvačka měla velikou radost, že díky ní mohla na jedné straně lidi pobavit a na druhé straně pomoci těm, kteří to potřebují. „Když slyším, že se lidi baví, mám velikou radost. Doporučuji každému to vidět. V této době je chvíle, kdy přijde člověk na jiné myšlenky, vzácností. Jsem šťastná, že jsem tady a na chvilku můžu zapomenout na to, co všechno nás trápí,“ sdělila své dojmy Bílá.

Tím ale zpěvaččina pomoc nekončí. V případě potřeby by prý také nabídla ubytování uprchlíkům z Ukrajiny. „Já mám možnost a čekám na zprávu od svých přátel. Můžu ubytovat i dvě rodiny. Jsem zvědavá, jestli to tak dopadne, ale jsem na to připravená,“ dodala Bílá.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.