Celebrity

3. května 2024 11:32

David Laštovka

Jiřina Bohdalová brala Brzobohatého jako osudovou lásku. Nevěru mu odpustit nedokázala

Bohdalová se Stašovou vyrazily na dovolenou

Herečka Jiřina Bohdalová, která slaví 93. narozeniny, už dlouhá léta vypadá stále stejně a věk by jí hádal jen málokdo. Je neuvěřitelně vitální a energická a raduje se ze všeho, co jí život přináší. S divadlem se však musela rozloučit a na životní lásku měla smůlu.

Až do loňského podzimu Jiřina Bohdalová hrála v Divadle Na Jezerce s Milanem Kňažkem představení nazvané Gin Game. Kvůli zdravotním problémům se však s divadlem musela rozloučit. „Bohužel Jiřinka se rozhodla, že už nebude pokračovat ve své poslední divadelní hře, kterou jsme spolu ve dvou hráli. Jsem hrdý, že to hrála právě se mnou. V říjnu loňského roku mi řekla: ‚Milánku, já už to neudýchám, ale jsi můj poslední divadelní milenec.‘ Velmi si toho považuji,“ sdělil slovenský herec Milan Kňažko redaktorovi webu Prima Ženy.

Otec skončil ve vězení, sestra emigrovala

O to víc se Jiřina Bohdalová věnuje svým zálibám, ke kterým patří například vaření. Jak sama přiznává, pokud by nebyla herečkou, otevřela by si vývařovnu a měla by plno. Vydala i několik kuchařek, které trhaly rekordy v prodejnosti.

Mohlo by vás zajímat: Hana Gregorová o Brzobohatém: Byl to skvělý milenec, dodnes se mi zjevuje

Přestože je považována za umělkyni, která se dokázala prosadit za každého režimu, v totalitních dobách prožila velmi zlé časy. Komunisté ve zinscenovaném procesu odsoudili jejího tatínka Františka k patnácti letům vězení. Důvodem mělo být údajné napomáhání k velezradě a přechovávání zbraní.

Hovořilo se také o tom, že měl pomáhat bývalému ministru spravedlnosti Ladislavovi Karlovi Feierabendovi k emigraci. Ve valdické věznici si nakonec odseděl sedm let, poté byl propuštěn na svobodu. Rodině byl zabaven veškerý majetek a herečka čelila existenčním problémům. Bohdalová má o dvanáct let mladší sestru Jaroslavu, která po roce 1968 emigrovala do zahraničí, usadila se ve Švédsku, kde žije dodnes. Jsou spolu v pravidelném kontaktu a pojí je krásný vztah.

Brzobohatý ji podvedl s Gregorovou

Životní láskou Jiřiny Bohdalové byl herec Radek Brzobohatý. Jiskra mezi nimi přeskočila v roce 1964 během natáčení historického filmu Hvězda zvaná Pelyněk. Ještě v témže roce spolu začali bydlet. Přestože v té době měla Bohdalová už devítiletou dceru Simonu Stašovou, Radek do rodiny zapadl bez problémů.

Čtěte také: Manželství Brzobohatého a Bohdalové ovlivnila žárlivost. Usmířili se až po letech

K oltáři se vydali po šestileté známosti. Jejich manželství bylo velmi bouřlivé a divoké. Oba byli temperamentní povahy a hádky u nich doma byly na denním pořádku. Rozvedli se po dvanácti letech poté, co se Brzobohatý během natáčení filmu Noční jezdec zamiloval do o dvacet let mladší slovenské herečky Hany Gregorové.

U soudu se Brzobohatý zachoval velkoryse

Přestože se Radek u soudu zachoval velkoryse a přenechal Bohdalové velkou část majetku, ta mu dlouhá léta nemohla odpustit. Velmi ho milovala a brala to od něj jako zradu. Nikdy už se pak nevdala. K usmíření mezi nimi došlo až po třiceti letech, kdy se nechali přemluvit k natáčení společného filmu, který nesl název Vrásky z lásky. Premiéra byla v dubnu 2012, o pět měsíců později, den před svými osmdesátými narozeninami, Radek náhle zemřel. Jiřina Bohdalová o něm dodnes tvrdí, že to byl nejdůležitější muž v jejím životě.

Jiřina Bohdalová byla VIP hostem v zábavné show Inkognito:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 6. 2024

Berani, možná budete muset dnes přitvrdit. Neodepisujte někoho automaticky kvůli činu, který považujete za urážlivý. Dovolte ostatním mít svůj názor a respektujte jejich právo jej otevřeně vyjádřit. Zachovejte si otevřenou mysl a nesuďte. Zachovejte si diplomatický přístup a nechte si své kritické myšlenky pro sebe. Nemyslete si o druhých méně, abyste se sami cítili lépe.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.