Bohémského rockera musí štáb popohánět. U stolu vyrušuje rozjetý zpěvák boybandu

Jarek je rocker - Prostřeno! S30 (106)

Jarek Filgas Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Hvězdy devadesátek v Prostřeno! Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Voňavka po Valašsku Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Kaldoun Kokodák Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

To nej z mašíka s přílohou z Alp Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Rockerská mňamka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hvězdy devadesátých let se rozhodly ukázat, co v nich dříme, a zkusí si vaření před kamerou. Jako první jde na řadu muzikant Jarek Filgas, který v Krkonoších připraví valašské menu. Prozradí tajemství svého účesu a u stolu musí usměrňovat rozjetého kolegu.
Pondělního vaření se v kuchařském klání hvězd z devadesátých let ujme rocker Jarek Filgas. Ten si myslí, že vajíčka natvrdo umí snad každý a nepochybuje, že tento týden všichni hosté zvládnou uvařit. Pohostí kolegy, které dobře zná. Na večeři dorazí Petr „Ajfel“ Novák z Maxim Turbulenc, zpěvák z někdejšího boybandu V. I. P. Jiří Koběrský, moderátor Jiří Basta a muzikant Zdeněk „Style“ Hrubý.
Hvězdy devadesátek v Prostřeno! Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jarek Filgas Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Voňavka po Valašsku Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kaldoun Kokodák Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
To nej z mašíka s přílohou z Alp Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rockerská mňamka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Petr Novák - Ajfel Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Mini hamburger Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Silný hovězí vývar Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Znojemská s knedlíkem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čokoládový cheesecake Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jiří Koběrský Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jirka Koběrský servíroval zeleninu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Chuťovka Jirky Koběrského Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jirka Koběrský dal hostům rýži někoho ze štábu, kterou našel Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jiří Basta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kokotštejnský létající talíř Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Uzená česnečka s vejcem a sýrem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Zapečená krkovička s cibulí a speciální marinádou, rýže, kimchi Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kimchi Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Sladká čoko tečka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Zdeněk „Style“ Hrubý Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilovaná pita s domácími tzatziki Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilovaný meloun s fetou a mátou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kuřecí souvlaki s pečenými bramborami a citronem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilovaný ananas s řeckým jogurtem, medem a ořechy Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Na devadesátá léta Jarek vzpomíná jako na nádherné období, kdy se smělo vše. Třiapadesátiletý muzikant nebude vařit doma, ale v chalupě kamaráda v Peci pod Sněžkou. V menu slibuje voňavku po Valašsku, kaldoun Kokodák, to nej z mašíka s přílohou z Alp a rockerskou mňamku. Soupeři mohou jen tipovat, co dostanou na stůl. Předkrm bude z tvarůžků, mašík prý na Valašsku říká praseti a jako dezert budou překvapivě palačinky.
Jarkova pracovní morálka není valná. Nejraději by pořád chodil na cigárko a pivko, doslova plýtvá časem na vaření. A toho není málo. Nenechá se rozhodit ani připomínkami z režie. Není divu, že nestíhá. Jídlo vypadá slibně. Jen kdyby neolizoval lžíce, které opět strčí do pokrmů. Jarek je pyšný na svůj vzhled, a hlavně na vlasy. Je oblečený do stylové černé barvy, celé natáčení nesundá tmavé brýle. Jeho kolegové už prý plešatí, zatímco on má stále bujnou kštici, kterou pochopitelně dobarvuje. Také ji musí do správného tvaru lakovat a udělat tzv. přilbu. Jinak prý účes nedrží.
Jirka Koběrský vyrušuje u stolu a přelévá k sobě alkohol:
Závěrečné pivo a panáky už raději hostům nenabídne
Jarkovi dojde časový limit na vaření uprostřed práce na bramborovém salátu. Ten dodělá později. Přivítání hostů je srdečné a hlučné. Hned se půjde na zábavu, což je jízda na bobové dráze. Nezúčastní se Ajfel, který se při výšce 204 centimetrů nevejde do vozíku. Rozjaření hosté si dají na úvod pálenku a přijde řeč na historky o Karlu Gottovi. Předkrm všem chutná, polévka je bohužel studená. Navíc není zahuštěná, tak si někteří stěžují, že to není kaldoun.
Jirka Koběrský se projevuje u stolu čím dál víc, až si ostatní nemají šanci povídat. Zpívá, povídá, skáče do řeči a popíjí. Na epizodu se podívejte odpoledne na Primě nebo nyní na prima+. Ostatní jsou naštvaní. „Nemáte někdo textilní pásku?“ ptá se Ajfel. „Už je to tady. Vždycky mě chtějí spoutat. Kluci, já hlavně musím vystřízlivět. Popojedem, Jarku?“ povídá Jirka a přelije do své sklenky pálenku svého souseda.
Řízky jsou podle Jirky perfektní, Basta chválí luxusní maso z panenky. Ajfelovi chutná bramborový salát. I na dezert se všichni vrhnou s nadšením. Vypadá i chutná skvěle. Úkolem týdne má být nějaké devadesátkové retro. Jarek chtěl servírovat pivo a panáka, vzhledem k situaci ale už více alkoholu nechce podávat. Dívejte se v pondělí, kolik dostane Jarek Filgas bodů, a hlasujte i vy.

Autor článku
Petra Jaroševská
Petra Jaroševská je redaktorka webu Prima ženy. Jejím hlavním oborem je show televize Prima Prostřeno!
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
