Bojovnici jiu-jitsu přemůže tréma. Její menu vypadá na papíře lépe, než chutná

Avokádo - Prostřeno! S30 (132)

Veronika Hrabovská Zdroj: FTV Prima

Guacamole a lososový tatarák s domácí bagetkou Zdroj: FTV Prima

Krémová polévka z pečeného česneku Zdroj: FTV Prima

Vepřová panenka s omáčkou ze zeleného pepře, bramborový fondán Zdroj: FTV Prima

Letní ovocné osvěžení Zdroj: FTV Prima
Tento týden amatérští kuchtíci soutěží v Praze. Mladou partu soutěžících v úterý pohostí Veronika. Ta v pondělí prozradila, že dělá bojový sport jiu-jitsu. Na ostatní ale bude působit nervózně a vše se nepodaří podle představ.
Úterní hostitelka Veronika Hrabovská žije se svým manželem. Děti zatím nemají a v blízké době mají v plánu se stěhovat na Moravu. Chtěla si zkusit, jaké to je vařit před televizní kamerou. Proto se do Prostřeno! přihlásila. Teď má jedinou šanci, než se přestěhuje na Moravu do domu, který staví. Pak by jí manžel už asi nedovolil si vzít kamery do domu.
Soutěžící Prostřeno! z Prahy Zdroj: FTV Prima
Alexandra Vovc Zdroj: FTV Prima
Šlehaná brynza Zdroj: FTV Prima
Květáková polévka Zdroj: FTV Prima
Losos s hráškovým pyré a karamelizovanou mrkví Zdroj: FTV Prima
Ovocný crumble Zdroj: FTV Prima
Veronika Hrabovská Zdroj: FTV Prima
Guacamole a lososový tatarák s domácí bagetkou Zdroj: FTV Prima
Krémová polévka z pečeného česneku Zdroj: FTV Prima
Vepřová panenka s omáčkou ze zeleného pepře, bramborový fondán Zdroj: FTV Prima
Letní ovocné osvěžení Zdroj: FTV Prima
Beáta Králová Zdroj: FTV Prima
Italská křupavá pohádka Zdroj: FTV Prima
Bramboračka trochu jinak Zdroj: FTV Prima
Láska ve smetanové omáčce Zdroj: FTV Prima
Jahodová harmonie Zdroj: FTV Prima
Pavel Karásek Zdroj: FTV Prima
Mexické tacos košíčky s čedarem Zdroj: FTV Prima
Brokolicový krém s křupavými krutony Zdroj: FTV Prima
Orientální pomerančové kuře ve zlatavém kabátku s rýží a salátkem Zdroj: FTV Prima
Italské tiramisu ve sklence Zdroj: FTV Prima
Denisa Hýbelová Zdroj: FTV Prima
Duo bruschetta - rajče a pistácie Zdroj: FTV Prima
Kuřecí vývar s nudlemi Zdroj: FTV Prima
Linguine s lososem a smetanou Zdroj: FTV Prima
Mini Pavlovy Zdroj: FTV Prima
V menu slibuje guacamole a lososový tatarák s domácí bagetkou, krémovou polévku z pečeného česneku, vepřovou panenku s omáčkou ze zeleného pepře, bramborový fondán, na závěr se bude podávat letní ovocné osvěžení. Úkolem týdne je pochoutkový salát. To není Veroničin šálek kávy. Snaží se jíst zdravě, ale pokusí se něco vytvořit. Alex se včera na úkol vykašlala.
Veronika hodně pracuje s horkovzdušnou fritézou. Peče v ní česnek, bagetky i maso. Nervozita pracuje a kuchařka se řízne o alobal. Nesnáší loupání čehokoliv. Většinou zapřáhne na tyto činnosti manžela. Nápad udělat bramborový fondán jako přílohu byl jeho nápad. Soutěžící čekají leccos, protože tuto úpravu neznají. Dívejte se na prima+ a odpoledne na Primě, co na jídlo řeknou.
Jídlo nemá žádnou chuť
Hosté přicházejí a Pavel si povšimne, že je Veronika značně nervózní. To by do ní nikdo neřekl. Včera vyprávěla, že dělá bojový sport jiu-jitsu. Musí se prý umět ve městě sama bránit. Dnes je odvaha pryč. Později Veronika přizná, že jí tři hodiny v kuchyni utekly jako voda. Nejprve jde na stůl jednohubka s úkolem týdne. Nikdo nic podobného nikdy nejedl.
Potom přijde na řadu lososový tatarák a guacamole. Podle Alex je hostitelka roztěkaná. Denisa nemusí kopr, podle Pavla je jídlo nedochucené. Jediný muž u stolu bude dnes velmi kritický. V polévce má jen jeden kruton, nechutná mu fondán a dezert je podle něj moc jednoduchý. Na nedochucené pokrmy si stěžují všichni.
V česnekové polévce není dost česneku, bramborové fondány jsou obyčejné a tvrdé, nikdo nesrší nadšením. Všichni se přitom na jídla těšili. Kromě toho se i několikrát delší dobu čeká. Zábava v podobě malování hrníčků je fajn. Soutěžící jsou rádi, že mají památku. Bude to ale stačit?

Autor článku
Petra Jaroševská
Petra Jaroševská je redaktorka webu Prima ženy. Jejím hlavním oborem je show televize Prima Prostřeno!
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
