Celebrity

31. července 2024 11:34

David Laštovka

Utajovaný bratr Bolka Polívky byl o 20 let starší. U žen měl velký úspěch, říká herec

Polívka a Poullain se sešli před kamerou

Herec Bolek Polívka, který slaví 75. narozeniny, měl o dvacet let staršího bratra Jaryna, který většinu života prožil v Kanadě, kam emigroval. Jaký spolu měli vztah a v jakém oboru se jeho sourozenec proslavil?

Do Kanady Jaryn Polívka emigroval v době, když byl Bolek ještě malý. Dlouhé roky ho znal pouze z fotografií a z dopisů, které mu posílal. „Na těch fotografiích byl opřen o auto a významně se díval na hodinky, které si právě koupil. To posílal kvůli rodičům, aby viděli, že se má v Kanadě dobře,“ vzpomínal Bolek Polívka ve své knize.

Věděli o sobě, ale osobní kontakt byl v totalitních časech nemožný. Jarynovi se v Kanadě dařilo. Stal se úspěšným automobilovým závodníkem a organizoval multikulturní akce. Když Bolek vyrostl a stal se hercem, občas se setkali v cizině. Například při jeho zahraničních štacích, kam za ním Jaryn dorazil, nebo na dovolené v Rumunsku.

Čtěte také: Anna Polívková se sestřenicí Bárou Kodetovou přišly o milionové dědictví. Rodina ho prodala

Bratr si nepřál, aby se stal hercem

Po sametové revoluci v roce 1989 se Jaryn vrátil do Prahy a začal pracovat v provozu Národního divadla. Přestože Bolkovi herectví neschvaloval a přál si, aby za ním přijel do Kanady a studoval medicínu, měli spolu krásný vztah. Bolek k němu vzhlížel. Obdivoval jeho noblesu a také to, jaký úspěch měl u žen.

Mohlo by vás zajímat: Vladimír Polívka je zadaný už tři roky. Rodičům ale přítelkyni ještě nepředstavil

Jarynovi se v manželství narodil syn Filip, na kterého byl velmi pyšný. „Jak bych ho popsal? Jako postavu, kterou jsem hrál ve filmu U mě dobrý. Byl to elegán a měl řidší vlasy. Pro každou svoji roli mám svoji vnitřní představu a v této to byl můj starší bratr,“ prozradil Bolek Polívka redaktorovi webu Prima Ženy.

Co si přál před smrtí?

Jaryn Polívka zemřel v roce 2000. Z pozemského světa odcházel smířený a vyrovnaný. „Tvrdil, že se znovu narodí, abychom po jeho smrti neplakali. Čím déle ho prý budeme oplakávat, tím tu jeho duši zdržíme,“ uvedl herec.

Bolek Polívka v pořadu Show Jana Krause:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 9. 2024

Berani, dnes možná budete chtít vyzkoušet něco úplně nového. Pokud jste to ještě nikdy nedělali, zkuste se vyjádřit tancem. I když jste přesvědčeni, že máte obě nohy levé, možná budete překvapeni. Ať už je váš styl jakýkoli, určitě se najde typ tance, který zvládnete, ať už je to tak jednoduchý tanec jako twist, nebo tak okázalý jako flamenco. Budete se cítit skvěle a navíc je to dobré cvičení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.