Celebrity

12. května 2024 09:24

David Laštovka

Otakar Brousek přišel o matku krátce po porodu. Ladislav Potměšil byl jeho švagr

TOP STAR magazín 2017 (44) - Otakar Brousek ml.

Herec, dabér a moderátor Otakar Brousek mladší, který oslavil 67. narozeniny, neměl život jednoduchý. Musel se vyrovnat se ztrátou své matky, první manželství se mu rozpadlo. Jaké je jeho soukromí?

Otakar Brousek se narodil do slavné umělecké rodiny. Jeho otec Otakar Brousek starší byl legendou českého filmu, divadla a dabingu. Herectví se věnovala i jeho starší sestra Jaroslava, kterou nejvíce proslavila postava sekretářky náčelníka v seriálu Malý pitaval z velkého města. Za manžela si vzala herce Ladislava Potměšila a měli spolu krásný, spokojený vztah.

Jejich rodinu však zasáhla obrovská tragédie. Maminka Otakara Brouska mladšího zemřela předčasně a za velmi smutných okolností. „Krátce po porodu naší Jájinky, moje první žena Jarka těžce onemocněla. Jenom o vlásek unikla smrti. Byla operována, ledvinový kámen, oni to v nemocnici nějak špatně odhadli a léčili ji z něčeho jiného,“ sděloval Otakar Brousek starší v televizním dokumentu Neobyčejné životy.

Dvě manželství, tři děti

V nemocnici strávila dalších sedm měsíců a on se tak o novorozence, prvorozenou dceru, musel starat úplně sám. Manželka Jaroslava se tehdy z nejhoršího díky své ohromné vůli dokázala ještě dostat. Když se pak o sedm let později narodil Otakar, zákeřná nemoc u ní udeřila znovu a paní Jaroslava nedlouho po porodu zemřela.

Otakar Brousek mladší se stal úspěšným hercem, ale také dabérem a moderátorem. Jeho první manželkou byla o tři roky starší herečka kladenského divadla Zuzana Mixová, s níž má dceru Báru a syna Ondřeje, který rovněž podědil umělecké geny a živí se jako hudebník a herec. Vztah ale skončil rozvodem. Podruhé se Brousek oženil s tanečnicí a choreografkou Helenou, v manželství se jim narodil syn Kristián.

Proč se mu od dětství říká Ťuldo?

Už odmalička mu nikdo neřekne jinak než Ťulda, což je jméno, které se nachází dokonce v psím kalendáři. „Jako malé a nemluvné dítě jsem byl s babičkou nakupovat. Stáli jsme ve frontě a za mnou byla paní, která se mě zeptala, jestli jsem chlapeček nebo holčička, a já jsem se prý na ni zamračil a odpověděl: ‚Ťulda.‘ Babička pak přišla domů a všem řekla: ‚Hele, on je Ťulda.‘  A od té doby se mi tak říká. S tátou jsme jednou přemýšleli nad tím, jak jsem na to přišel, a to je z Hurvínka, který svému otci Spejblovi říká taťulda, a já, jak jsem ještě nebyl zběhlý v jazyce, tak jsem to takhle zkomolil,“ prozradil s úsměvem v pořadu Show Jana Krause. V úvodním videu z roku 2017 promluvil o své vášni pro motorky.

Otakar Brousek objasnil, jak přišel k přezdívce Ťulda:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 7. 2024

Berani, budete mít příležitost vyjasnit si vztahy s některými příbuznými. Někteří z nich občas zneužívají vaší laskavosti a vy jim posloužíte, aniž byste se nad sebou zamysleli. Den bude možná stresující a vy můžete být podráždění. Pokuste se využít tento den ve svůj prospěch a dát si život do pořádku.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.