Celebrity

27. září 2022 10:20

redakce Prima Ženy

Otakar Brousek řekl, jak přišel k přezdívce Ťulda: Manželka ji nemá ráda

7 pádů Honzy Dědka (37) - upoutávka

Otakar Brousek (65), mezi kolegy a přáteli známý také jako Ťulda, se v rozhovoru s Honzou Dědkem (50) rozpovídal o tom, jak vlastně přišel ke své přezdívce a proč mu jeho manželka říká ještě jinak. Prozradil také, proč by měl Honza Dědek dostat medaili za to, že ho do svého pořadu dostal.

Pražský rodák Otakar Brousek je uznávaný herec a dabér, který má řemeslo v krvi. Jeho otec patřil k předním českým hercům, a oba dokonce začínali na stejných divadelních prknech v Kladně. Teď už je Brousek ml. rok v důchodu, ale odešel pouze od filmu. Divadla se ještě nějakou dobu vzdát nehodlá.

Medaile pro Honzu Dědka

V 65 letech za sebou lidé mívají už celé roky tvrdé práce a Otakar Brousek se rozhodl, že je správný čas si odpočinout. Loni se proto před kamery postavil naposledy a od té doby se věnuje už jen divadelní tvorbě. „Film Okupace jsem si dal k důchodu,“ řekl Honzovi Dědkovi upřímně.

„Šel jsem před rokem do důchodu a moje nevlastní maminka říkala, že budu konečně dobře placený herec, protože beru důchod i plat v divadle,“ zasmál se Brousek, který je od roku 2012 členem souboru Divadla na Vinohradech.

Vyjít znovu před kamery pro Otakara Brouska není otázkou peněz. „Takže byste měl dostat medaili, že jste mě sem dostal, protože ty prachy nepotřebuju. Měl bych volno a učil se Past na myši, kterou zkoušíme,“ řekl moderátorovi pořadu 7 pádů Honzy Dědka, který na Primě uvidíte v úterý večer.

Ťulda a jiné přezdívky

V branži je Otakar Brousek známý pod jednou přezdívkou a kolegové mu často už ani neřeknou jinak. Jen manželka si vybrala několik dalších přízvisek. „Všichni přátelé mi říkají Ťuldo. Manželka mi říká Brusinko, Brůso nebo Brůsi – jako Willis. Ťuldo jí jde těžko přes ústa, nemá to ráda,“ přiznal herec. Rozpovídal se také o tom, jak vůbec k přezdívce, která ho provází téměř celým životem, přišel.

„Byl jsem nemluvné dítě, moc jsem se nevyjadřoval. Tatínek už z toho byl nervózní. Byli jsme nakupovat i s babičkou v papírnictví. Stáli jsme dlouhou frontu a já byl blonďaté kučeravé dítě. Paní ve frontě se mě ptala, jestli jsem chlapeček nebo holčička. Zamyslel jsem se a řekl: Ťulda. Od té doby jsem Ťulda. Asi to pocházelo ze Spejbla a Hurvínka, kdy Hurvínek říkal tatínkovi taťulda,“ zavzpomínal herec, jak sám sobě vymyslel přezdívku.

Otec a syn

Otakar Brousek dostal křestní jméno po otci. Z vlastní zkušenosti tedy dobře věděl, že když se otec a syn sejdou v branži pod stejným jménem, občas to nedělá dobrotu. Když syna pojmenoval Ondřej, netušil, že si nijak výrazně nepomohl.

„Jednou jsme měli něco točit, ale oni do dispozic napsali jenom O. Brousek, tak jsme se tam sešli v 7:15 všichni tři. Ten den ale točil jenom Ondra. Z rozhlasu nám pro změnu chodily špatně peníze, takže tatínek občas za mnou přišel, jestli mi nějaké nepřišly. On si všechno psal, já ne. Jednou mi přišlo asi 2,5 tisíce, to byly tenkrát velké peníze. Ovšem utratil jsem je, tak jsem mu je pak dlužil. A pak zase opačně. A proto jsem to chtěl změnit, proto Ondřej,“ dodal.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.