Celebrity

25. července 2023 05:45

David Laštovka

Bývalá pěvecká hvězda Eva Hurychová zažila domácí násilí. Manžel ji týral a ponižoval

Zpěvačka Eva Hurychová, která 25. července slaví 72. narozeniny, patřila v osmdesátých letech mezi špičky tuzemské pop music. Vyprodávala sály, nahrávala desky, pak ale z povědomí národa zmizela. V životě si prošla doslova peklem.

První manželství Evě Hurychové nevyšlo, to druhé dopadlo ještě daleko hůř. Její muž, s kterým měla dvojčata Kristýnu a Barboru, ji fyzicky i psychicky týral. „Fyzicky mě napadl v podstatě třikrát, kromě toho, že do mě nesčetněkrát a velmi často hrubě vrážel lokty. Poprvé mě napadl krátce po svatbě, ale to nebylo ještě tak vážné. Potom mě před dětmi surově udeřil do obličeje. A potřetí mi dal nebezpečnou ránu do krční tepny. V mém případě byl stěžejní psychický teror. Slovní výpady byly vůbec nejhorší. Urážel mě kdykoli a kdekoli. Doma mi často říkal, ať táhnu s hadrem do kuchyně, že jedině tam patřím, že ho nezajímám, že mě nesnáší a že jsem nula,“ rozpovídala se zpěvačka v pořadu 13. komnata.

Kvůli tomu, co na vlastní kůži prožila, se začala angažovat v pomoci obětem domácího násilí. Napsala knihu s názvem Řekla jsem NE tyranovi a pořádá besedy na školách i v knihovnách.

Osudové setkání s bratry Neckáři

Eva Hurychová vystudovala zdravotnickou školu, ke zpívání ji to ovšem táhlo odmalička. Navštěvovala večerní Lidovou konzervatoř, dnes známou jako Konzervatoř Jaroslava Ježka, a začala působit v triu Letokruhy. Později založila skupinu Drops, účinkovala v nejrůznějších hudebních a zábavných pořadech, psala písničky pro děti i dospělé.

V roce 1982 přišlo osudové setkání s Janem Neckářem, bratrem slavného zpěváka Václava Neckáře. Eva začala spolupracovat s legendární skupinou Bacily a najednou o ní věděl každý. Přišel velký hit Já přijdu, který byl okořeněn videoklipem, který bavil celý národ. Byl parodií na tehdejší boom okolo seriálu Sandokan. Další úspěšný song přišel vzápětí. Jednalo se o skladbu To chce mít svůj systém, se kterým obsadili třetí místo na populárním a prestižním festivalu Bratislavská Lyra.

V roce 1986 založila skupinu Pudr a krátce vystupovala i s ostravskými Plameňáky. Byla velmi aktivní i jako skladatelka. O její písně projevovali zájem tehdejší pěvečtí idolové. Psala hudbu a texty například pro Michala Davida, duo Stanislav Hložek - Petr Kotvald nebo Stanislava Procházku mladšího.

Po revoluci se uplatnila v zábavných pořadech, kterými provázel komik Luděk Sobota, či v zájezdovém Videostopu Jana Rosáka.

Václav Neckář během koncerů v prosinci 2022 prozradil, jak je na tom se zdravím:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.