Celebrity

25. února 2022 19:09

red

Celebrity o Ukrajině: Sean Penn na místě točí dokument, Angelina Jolie se modlí

Celebrity k Ukrajině

Ruský útok na Ukrajinu odsuzují nejen evropští a světoví lídři, ale i řada celebrit. Kdo ze známých světových osobnosti vyjádřil Ukrajincům podporu a komu se to naopak moc nepovedlo?

Angelina Jolie se sice proslavila jako herečka, v posledních letech je ale o bývalé partnerce herce Brada Pitta spíše než o filmech slyšet v souvislosti s jejím postem zvláštní vyslankyně Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky. Není proto divu, že byla jednou z prvních světových hvězd, které s k válce na Ukrajině vyjádřily.

„Jako mnoho z vás se modlím za lidi na Ukrajině. Zaměřuji se teď na to, aby bylo uděláno vše, co je v našich silách, aby byla zajištěna ochrana a základní lidská práva vysídlených osob a uprchlíků v regionu,“ prohlásila na svém instagramovém účtu.

Sean Penn na Ukrajině filmuje

To hollywoodský herec a režisér, s nímž byla mimochodem v roce 2019 Angelina Jolie spojována coby partnerka (což se nakonec ukázalo jako pouhý drb), neváhal a vyrazil přímo do válečné vřavy hned, jakmile se o invazi dozvěděl. Na Ukrajině dokumentuje aktuální situaci a sešel se i s politickou reprezentací okupované země. Jeho nasazení ocenil dokonce sám ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

„Sean Penn demonstruje odvahu, kterou mnoho jiných, zejména západních politiků postrádá,“ vyjádřil se na Facebooku.

Podobné články

Ani herci a bývalému guvernérovi Kalifornie Arnoldu Schwarzeneggerovi není situace na Ukrajině lhostejná. Na svém instagramovém účtu sdílel prohlášení, v němž doufá, že nakonec zvítězí zdravý rozum.

„Moje myšlenky jsou s ukrajinským lidem. Nejsem expert na zahraniční politiku, takže analýzu přenechám chytřejším lidem, než jsem já… Vím, jaké to je vyrůstat po válce v okupované zemi, a vím, že ve válce a jejích následcích nikdo nevyhrává,“ popsal svoji vlastní zkušenost.

Prohlášení na podporu Ukrajiny vydali i princ Harry a Meghan Markle. „Princ Harry a Meghan, vévoda a vévodkyně ze Sussexu, a my všichni v nadaci stojíme s ukrajinským lidem proti tomuto porušení mezinárodního a humanitárního práva a povzbuzujeme globální společenství a jeho vůdce, aby udělali totéž,“ vyjádřili se prostřednictvím své nadace.

The Weekend to špatně načasoval

Komu se naopak reakce moc nepovedla, to je americký zpěvák The Weekend. Právě ve chvíli, kdy ruská vojska vstupovala na Ukrajinu, na Twitteru sdílel tweet ve znění „Let’s go“ – tedy v překladu Pojďme.

Těmito slovy neoznamoval The Weekend ruskou invazi, ale příchod nového alba, nepovedený tweet nicméně poté smazal. „Bohužel právě teď vidím, co se děje na Ukrajině s konfliktem. Modlím se za bezpečnost všech,“ omluvil se následně.

Sdílejte článek
Štítky válka Ukrajina princ Harry podpora Arnold Schwarzenegger Meghan Markle celebrity Sean Penn Angelina Jolie

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.