Celebrity

10. června 2024 14:10

Eliška Reiglová

Céline Dion popsala svou největší bolest. Při zpěvu má pocit, jako by ji někdo škrtil

Kanadská zpěvačka Céline Dion (55) v posledních letech nemá v životě příliš štěstí. Nejprve v roce 2016 přišla o milovaného manžela, v roce 2022 pak přiznala boj s nevyléčitelnou nemocí, která z lidí dělá v podstatě živé sochy. Nejvíce jí chybí zpěv, kterého nyní ani přes cvičení s lékaři není schopná. Přiznala, že když se o něj pokouší, způsobuje jí to velmi nepříjemné stavy.

Céline Dion už v lednu roku 2022 kvůli zdravotním problémům zrušila 16 koncertů, které byly součástí jejího světového turné. Potýkala se se zdravotními problémy, které jí neumožňovaly vykonávat práci podle plánu. Následně v emotivním videu otevřeně promluvila o tom, že trpí vzácnou chorobou zvanou stiff-person syndrom (SPS).

Neurologické autoimunitní onemocnění ovlivňuje pohybové nemocné natolik, že se z nich při záchvatech v podstatě stávají živé sochy – vědí o sobě a o tom, co se děje okolo nich, ale nemohou řádně ovládat své svaly. Na SPS aktuálně neexistuje lék, ale doktoři dovedou zpomalit průběh nemoci a zmírnit její symptomy.

Silná bolest

Právě s lékaři Céline Dion intenzivně pracuje na tom, aby byla schopná vrátit se k činnosti, která jí i v nejtěžších časech přinášela do života radost. Je maximálně odhodlaná se znovu objevovat na pódiích a dělit se s fanoušky o své umění. Momentálně jí ale zpěv způsobuje velmi nepříjemné stavy a bolesti, skrz které není schopná v něm být stoprocentní.

„Je to, jako by vám někdo tlačil na hrtan. Přesně takhle pak mluvím. Nemůžu jít hlouběji ani výš. Dostanu se do křeče,“ řekla zpěvačka v rozhovoru pro NBC News. Přiznala, že když se její tělo dostane do křeče, nemůže zasaženým místem vůbec pohnout, a že si v důsledku jednoho ze záchvatů  dokonce i zlomila žebro.

Čtěte také: Céline Dion neovládá své svaly, přesto věří v comeback. Její nemoc mi láme srdce, říká sestra

O tom, jak jí zpěv chybí, promluvila Céline už v traileru ke svému dokumentu. „Není těžké udělat show, je těžké ji zrušit. Každý den tvrdě pracuji, ale musím přiznat, že to je boj. Strašně mi to chybí, lidé mi chybí. Když nebudu moct utíkat, budu chodit. Když nebudu moct chodit, budu se plazit. Ale nezastavím se,“ řekla odhodlaně.

V roce 2016 se Céline Dion rozloučila s manželem. Podívejte se na záznam z pohřbu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 7. 2024

Někteří lidé mají tendenci být plaší. Téměř se omlouvají za to, že žijí. Pro ně je důležité držet se při zemi. Pravděpodobně si myslíte, že jste takoví, ale jste na omylu, Berani. Potřebujete se trochu ujistit. Uvnitř vás se skrývá spousta zajímavých věcí, které potřebují vyjít na povrch. Věřte si.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.