Celebrity

24. května 2024 11:55

Eliška Reiglová

Chybí mi fanoušci, pláče Céline Dion. Budu se klidně i plazit, říká

Kanadská zpěvačka Céline Dion (55) je živoucím důkazem, že odhodlání patří mezi největší lidské síly. V roce 2022 přiznala boj s nevyléčitelnou nemocí, která ji momentálně velmi omezuje v soukromém i pracovním životě. Za žádnou cenu se ale nehodlá vzdát a je přesvědčená, že bude znovu vystupovat. A to natolik, že když to bude potřeba, na pódium se i doplazí.

Céline Dion už v lednu roku 2022 kvůli zdravotním problémům zrušila 16 koncertů, které byly součástí jejího světového turné. Potýkala se se zdravotními problémy, které jí neumožňovaly vykonávat práci podle plánu. Následně v emotivním videu otevřeně promluvila o tom, že trpí vzácnou chorobou zvanou stiff-person syndrom (SPS).

Neurologické autoimunitní onemocnění ovlivňuje pohybové schopnosti nemocných natolik, že se z nich při záchvatech v podstatě stávají živé sochy – vědí o sobě a o tom, co se děje okolo nich, ale nemohou řádně ovládat své svaly. Na SPS aktuálně neexistuje lék, ale lékaři dovedou zpomalit průběh nemoci a zmírnit symptomy.

Silná vůle a odhodlání

Přestože Céline z veřejného života až na výjimečné události zmizela, po celou dobu natáčela dokument o svém soukromí. Nyní vyšel trailer a ukázalo se, že se v něm rozhodla jít až na dřeň a odhalit i ty nejcitlivější chvíle, kterými si musela projít. Jak upozornil deník The Sun, nechala se natočit i v momentě, kdy se hroutila ze své nemoci.

„Není těžké udělat show, je těžké ji zrušit. Každý den tvrdě pracuji, ale musím přiznat, že to je boj. Strašně mi to chybí, lidé mi chybí. Když nebudu moct utíkat, budu chodit. Když nebudu moct chodit, budu se plazit. Ale nezastavím se,“ řekla odhodlaně přes slzy zpěvačka, která se ani přes zlou diagnózu nehodlá kariéry vzdát.

V roce 2016 se Céline Dion rozloučila s manželem. Podívejte se na záznam z pohřbu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 7. 2024

Berani, ustupte a nechte dnes otěže převzít někoho jiného. Důvěřujte ostatním. Je tu mnoho pomocných rukou, které vás povedou. Nejdůležitější je nechat se unášet a důvěřovat. Ostatní vás budou vést, pokud jim to dovolíte. Váš mozek může bzučet do té míry, že budete mít pocit, že jste ztratili kontrolu. Uvolněte svou mysl a zklidněte nervy.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.