Celebrity

16. března 2024 12:33

Eliška Reiglová

Céline Dion ukázala syny a napsala vzkaz plný naděje: Vrátím se na pódia, doufá

Kanadská zpěvačka Céline Dion (55) nemá v životě v posledních letech moc štěstí. Nejprve v roce 2016 přišla o milovaného manžela, v roce 2022 pak přiznala boj s nevyléčitelnou nemocí, která z lidí dělá v podstatě živé sochy. U příležitosti dne boje proti syndromu ztuhlosti zveřejnila foto se svými syny a vzkázala fanouškům, že je odhodlaná se jednoho dne vrátit na pódia.

Céline Dion už v lednu roku 2022 kvůli zdravotním problémům zrušila 16 koncertů, které byly součástí jejího světového turné. Potýkala se se zdravotními problémy, které jí neumožňovaly vykonávat práci podle plánu. Následně v emotivním videu otevřeně promluvila o tom, že trpí vzácnou chorobou zvanou stiff-person syndrom (SPS).

Přečtěte si také: Nemoc Céline Dion se zhoršuje. Ztratila kontrolu nad svaly, přiznala její sestra

Neurologické autoimunitní onemocnění ovlivňuje pohybové schopnosti nemocných natolik, že se z nich při záchvatech v podstatě stávají živé sochy – vědí o sobě a o tom, co se děje okolo nich, ale nemohou řádně ovládat své svaly. Na SPS aktuálně neexistuje lék, ale lékaři dovedou zpomalit průběh nemoci a zmírnit symptomy.

Plán na návrat

U příležitosti dne boje proti syndromu ztuhlosti se Céline Dion rozhodla zveřejnit fotografii se svými syny, kteří jsou jí už od smrti manžela velkou oporou. „Jak mnozí z vás vědí, na podzim roku 2022 mi byl diagnostikován syndrom ztuhlosti (SPS),“ napsala zpěvačka, kterou proslavil hit My Heart Will Go On.

„Překonávání tohoto autoimunitního onemocnění je jednou z nejtěžších zkušeností v mém životě, ale zůstávám odhodlaná se jednoho dne vrátit na jeviště a žít co nejnormálnější život. Jsem hluboce vděčná za lásku a podporu svých dětí, rodiny, týmu a vás všech,“ připsala ke snímku. Dala tak fanouškům naději, že ji jednoho dne znovu uslyší naživo.

Čtěte také: Céline Dion neovládá své svaly, přesto věří v comeback. Její nemoc mi láme srdce, říká sestra

Syndrom ztuhlosti je vzácné onemocnění, Céline Dion nicméně ví, že v náročném boji s ní není sama. „Chci poslat své povzbuzení a podporu všem lidem na celém světě, které postihla SPS. Chci, abyste věděli, že to dokážete! My to dokážeme,“ dodala.

Zdroj: The Cut, Cleveland Clinic

V roce 2016 se Céline Dion rozloučila s manželem. Podívejte se na záznam z pohřbu:

Sdílejte článek
Štítky nemoc Céline Dion děti autoimunitní onemocnění naděje synové stiff-person syndrom syndrom ztuhlosti

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.