Celebrity

19. prosince 2023 10:40

Eliška Reiglová

Nemoc Céline Dion se zhoršuje. Ztratila kontrolu nad svaly, přiznala její sestra

Kanadská zpěvačka Céline Dion (55) nemá v životě v posledních letech moc štěstí. Nejprve v roce 2016 přišla o milovaného manžela, posléze v prosinci 2022 přiznala boj s nevyléčitelnou nemocí, která z lidí dělá v podstatě živé sochy. Pozastavila tak na čas svou kariéru a její sestra nyní prozradila, že její stav se zhoršil.

Céline Dion už v lednu roku 2022 kvůli zdravotním problémům zrušila 16 koncertů, které byly součástí jejího světového turné. Potýkala se se zdravotními problémy, které jí neumožňovaly vykonávat práci podle plánu. Následně v emotivním videu otevřeně promluvila o tom, že trpí vzácnou chorobou zvanou stiff-person syndrom.

Neurologické autoimunitní onemocnění ovlivňuje pohybové schopnosti nemocných natolik, že se z nich při záchvatech v podstatě stávají živé sochy – vědí o sobě a o tom, co se děje okolo nich, ale nemohou řádně ovládat své svaly. Na SPS aktuálně neexistuje lék, ale doktoři dovedou zpomalit průběh nemoci a zmírnit symptomy.

Čtěte také: Veronika Arichteva o Ivance s vzácným syndromem. Je to bojovnice a můžete jí pomoci

Právě na lékařskou pomoc Céline Dion hodně sázela a zůstávala optimistická, její sestra ale nyní potvrdila, že zdravotní stav populární zpěvačky se zhoršil. A to dokonce natolik, že ztratila kontrolu nad svými svaly, jak přiznala francouzskému magazínu 7 Jours.

Strach a bolest

„Céline tvrdě pracuje, ale neovládá své svaly. Bolí mě to, protože byla vždy disciplinovaná a pracovitá. Maminka jí říkala, že díky těmhle návykům se dočká úspěchu. Je jisté, že se jednou chce vrátit na scénu. Stane se to? Nevím. Hlasivky jsou také sval. Nemoc postihuje zhruba jednoho člověka z milionu, takže mnoho vědeckých výzkumů neproběhlo,“ řekla Claudette Dion.

Mohlo by vás zajímat: Nemocné Shannen Doherty manžel zahýbal. Mámě musela říct, že zemře před ní

Claudette zároveň ocenila fanoušky, kteří se o její nemocnou sestru nepřestali zajímat a posílají zprávy, v nichž jí vyjadřují podporu a ptají se na její stav a potenciální návrat. Nerada však přiznává, že nad kariérou a zdravím oblíbené zpěvačky visí otazníky, které pravděpodobně v nejbližší době nezmizí.

V roce 2016 se Céline Dion rozloučila s manželem. Podívejte se na záznam z pohřbu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.