Celebrity

30. března 2023 17:12

Tomáš Durčák

Úsměv Céline Dion skrývá rány minulosti. Neteř jí zemřela v náruči, málem přišla o hlas

Z jejího mocného hlasu běhá lidem mráz po zádech již desítky let. I proto nemá dodnes problém vyprodávat koncertní haly po celém světě. Zda se však kanadská zpěvačka Céline Dion (55) ještě někdy na pódium vrátí, není aktuálně vůbec jisté. Sérií tragédií v jejím životě totiž loni doplnila zcela nová.

„Potýkala jsem se se zdravotními problémy již dlouho a bylo pro mě těžké o nich hovořit. V nedávné době mi byla diagnostikována velmi vzácná choroba zvaná stiff-person syndrome. Postihuje zhruba jednoho člověka z milionu,“ svěřila se loni ve videu Céline Dion. Zpěvačka dodala, že jí choroba způsobuje svalové záškuby, které ji komplikují každodenní život, chůzi, ale i schopnost používat hlasivky.

Světové turné, které se mělo letos po třech letech odkladů kvůli pandemii uskutečnit, tak odložila o další rok. Nově by tak do pražské O2 Areny měla zavítat 6. března 2024. Zda se tak ale opravdu stane, není vůbec jisté. Na chorobu, kterou zpěvačka trpí, totiž neexistuje žádný efektivní lék. „Mám skvělý tým doktorů a mé drahé děti mi dávají naději. Každý den tvrdě dřu se sportovním terapeutem, abych mohla znovu vystupovat. Dělám všechno, co můžu, aby se můj stav zlepšil,“ řekla loni Céline.

Krutá smrt šestnáctileté neteře

Její současný boj s touto chorobou však ani zdaleka není první nelehkou překážkou, kterou bude v životě muset zvládnout. První velké trauma zpěvačka zažila již v roce 1993, kdy ji v náruči na cystickou fibrózu zemřela její tehdy 16letá neteř Karine. „Její malá neteř byla jako její první dítě. Byly nerozdělitelné,“ uvedla pro magazín Gala autorka zpěvaččina životopisu Elisabeth Reynaud, která dodala, že po smrti Karine se Céline Dion rozhodla „velmi výrazně investovat do výzkumu léku proti cystické fibróze“.

Další ránu slavná zpěvačka inkasovala v roce 2003, kdy na rakovinu ve věku 80 let zemřel její milovaný otec. „Když ztratíte rodiče, s nímž jste si opravdu hodně blízcí, je to nesmírně těžké. Je úplně jedno, jak jste staří. I když to čekáte, nikdy se na to nedá připravit,“ svěřila se Céline v rozhovoru Larry Kingovi.

Céline při snaze o dítě prodělala i jeden potrat

Se svým manželem René Angélilem se seznámila, když ji bylo pouhých 12 let. Z původně manažera se o sedm let později vyklubala její životní láska. Jemu v té době bylo již 45 let. Célie však na věkový rozdíl nedbala a o pět let později, roku 1994, se za něj provdala. Manželé spolu postupně měli tři děti, syna René-Charlese (21) a dvojčata Nelsona a Eddyho (oba 12). V roce 2010 zpěvačka u Oprah přiznala, že mezi narozením syna a dvojčat ještě jedno dítě potratila. Jen pět let po svatbě byla Renému diagnostikována rakovina, které se v roce 2000 po 38 kolech chemoterapií a radiací zbavil.

S vlastním zdravím pak bojovala Céline. Vroce 2012 téměř přišla o schopnost zpívat. Poté, co se nakazila virem, lékaři jí nařídili celkem osm měsíců bez zpěvu kvůli „oslabené pravé hlasivce“. Musela proto odložit celé turné. Podobná situace se opakovala v roce 2018, kdy začala trpět poruchou Eustachovy trubice, kvůli níž měla problém se sluchem i zpěvem.

Nejhorší rok života

Rok 2016 byl pro Céline Dion zřejmě jedním z nejtěžších v životě. V lednu, jen dva dny před 74. narozeninami, její milovaný René podlehl rakovině, která se mu bohužel vrátila. A zatímco pro něj truchlící zpěvačka zařizovala pohřeb, jen o dva dny později přišla další rána – jeden z jejích 13 sourozenců Daniel – podlehl v 59 letech rovněž rakovině. Byť se z tohoto šoku nakonec dostala, až do dneška dle svých slov nezačala opět randit a její manžel René zůstává jediným, koho kdy políbila.

„Chybí mi dotyky. Chybí mi objetí. Chybí mi, že mi už nikdo neříká ‚Jsi nádherná‘. Chybí mi to, co mi poskytoval René,“ svěřila se v televizi NBC a zároveň dodala, že s jinými muži nerandí: „Nejsem na to zatím připravená.“ V současnosti na muže nemá ani trochu myšlenky, jelikož se snaží bojovat se svou neléčitelnou chorobou, aby snad v příštím roce po čtyřletých odkladech konečně absolvovala svou světovou tour.

Jedna z nejúspěšnějších zpěvaček v historii

I přes dlouhý seznam problémů, komplikací a tragédií se však Céline doposud ze všeho dokázala oklepat a stát se jednou z nejúspěšnějších zpěvaček historie. Vydala celkem 12 alb, kterých už se celosvětově prodalo přes 200 milionů kusů. Za svou kariéru také posbírala mimo jiné pětkrát cenu Grammy, dvanáctkrát World Music Award, sedmkrát Billboard Music Award nebo šestkárt American Music Award. Své první ocenění získala v globální pěvecké soutěži již jako 14letá. V roce 1988 vyhrála rovněž Eurovision Song Contest. Magazín Forbes v loňském roce její jmění odhadl na 470 milionů dolarů (více než 10,3 miliardy Kč).

Nejtěžší chvíle Céline Dion. Takhle se loučila se svým milovaným manželem Reném:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.