Celebrity

12. prosince 2023 09:00

Eliška Reiglová

Nemocné Shannen Doherty manžel zahýbal. Mámě musela říct, že zemře před ní

Herečka Shannen Doherty (52) se statečně pere s ranami osudu, které by leckoho srazily na kolena. Nejen, že se jí vrátila zákeřná rakovina, ta ale metastázovala také do mozku a kostí. Tato nemoc ve čtvrtém stádiu je neléčitelná, Doherty se přesto nevzdává a doufá, že na tomto světě bude ještě dlouho. Nezastírá ale, že jsou chvíle, které ji přivedly na pokraj zhroucení.

Americká herečka a představitelka Brendy z oblíbeného seriálu Beverly Hills 90210 od roku 2015 bojuje se zákeřnou rakovinou. Nyní je ve čtvrtém stadiu, přesto se snaží s nemocí bojovat a motivovat tak všechny ostatní. Otevřeně mluví nejen o tom, jak se zuby nehty pere, aby měla co nejdelší život, ale také o útrapách, které tato diagnóza přináší v osobní rovině.

Chvíli už to vypadalo, že Shannen Doherty svůj boj s nemocí vyhraje, ale nakonec v roce 2020 oznámila, že se její stav znovu zhoršil. Letos pak prozradila, že kromě do mozku se jí rakovina rozšířila také do kostí. Ve svém podcastu Let's Be Clear se nyní rozhodla promluvit o tom, co nejhoršího kvůli nemoci prožila.

Poslední vůle a pohřeb

„Připravuji se na to, že tento boj možná prohraju. Je těžké sepisovat poslední vůli a seznam hostů na pohřeb. Je těžké si před sebe posadit mámu a vést s ní konverzaci o tom, jak moc je pravděpodobné, že mě přežije,“ řekla s tím, že život s nemocí, která se nedá vyléčit a na níž jsou jen léky, díky kterým tu bude o něco déle, ji změnil.

Přestože na veřejnosti se snaží Doherty působit optimisticky, když je o samotě, prožívá návaly smutku. Ty jsou způsobeny především představou, že její poslední dny už mohou být za rohem. Hvězda seriálu Čarodějky se bojí nejen toho, co to bude znamenat pro ni, ale také toho, jak to budou vnímat jiní.

„Jsou chvíle, kdy se zhroutím a jen brečím. Uvažuji nad tím, kdy to přijde, jestli bude čas se rozloučit, jaké to bude, a bude to bolet? Odejdu v klidu? Jak se s tím smíří moji blízcí? Tohle je pro mě hodně těžké,“ řekla Shannen v podcastu, jehož posluchači nemohli přeslechnout, že mezi slovy polykala slzy a zajíkala se.

Bolestné zjištění

Jako by snad boj s tak zákeřnou nemocí, jako je rakovina, byl málo, Shannen Doherty ještě přišla svému manželovi na nevěru. Nešlo přitom o krátkodobou známost, podvádět ji měl celé dva roky. Zjistila to navíc jen několik hodin před plánovanou operací, při níž jí byl z mozku odstraněn tumor.

„Brzy ráno mě čekala operace, kterou jsem podstupovala krátce po zjištění, že mé manželství je v troskách, protože můj manžel už má dva roky poměr. Dal jasně najevo, že mě na tu operaci chce doprovázet, ale já bych tam s ním nezvládla být. Cítila jsem se zrazená. Cítila jsem se nemilovaná ze strany někoho, koho já přes 14 let milovala celým svým srdcem,“ vyzpovídala se herečka.

Oporou jí nakonec během operace byla maminka s bratrem. V lednu letošního roku Kurt Iswarienko a Shannen začali žít odděleně, v dubnu pak byla podána žádost o rozvod. Jako důvod někdejší pár uvedl nepřekonatelné rozdíly.

Otevřená zpověď Shannen Doherty:

Sdílejte článek
Štítky nemoc rakovina pohřeb umírání Beverly Hills 90210 závěť Shannen Doherty Čarodějky Kurt Iswarienko

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.