Zoufalí blízcí Céline Dion se chystají na nejhorší. Na pódiu už možná nikdy nevystoupí

Legendární kanadská zpěvačka Céline Dion (55) prožívá nejsložitější období svého života. Loni v prosinci oznámila zrušení a přesunutí svého celosvětového turné kvůli vážným zdravotním komplikacím. Lékaři jí totiž diagnostikovali nevyléčitelnou autoimunitní chorobu, při níž člověka sužují bolestivé křeče a postupně se z něj stává „živá socha“.

Takzvaný „stiff person syndrom“ je neurologické autoimunitní onemocnění, na nějž dnešní medicína nezná žádný účinný lék a pouze dokáže jeho postup do určité míry zpomalovat. Choroba vyvolává extrémně nepříjemné záchvaty, při nichž je sice člověk při vědomí, ale kvůli nesmírně bolestivým křečím se prakticky není schopen pohnout – odtud název syndromu, který z lidí dělá ekvivalent živých soch.

Céline Dion před koncem loňského roku na svých sociálních sítích zveřejnila video, v němž fanouškům oznámila, že právě touto nevyléčitelnou nemocí trpí a musí kvůli tomu zrušit své plánované turné. V jeho rámci měla mimo jiné navštívit i Prahu a vystoupit v O2 Aréně. Původně mělo proběhnout již v roce 2020, avšak kvůli pandemii jej zpěvačka musela několikrát odložit. Nyní je kvůli jejímu zdravotnímu stavu opět o rok odsunuto. A nové informace naznačují, že majitelé lístků svůj idol, který proslavily hity jako My Heart Will Go On z filmu Titanic, The Power of Love nebo I'm alive, na pódiu při koncertu možná už znovu neuvidí.

Před nedávnem hudebním světem otřásla zpráva o úmrtí zpěvačky Sinéad O'Connor:

Smutné novinky zveřejnila sestra zpěvačky. Claudette dle kanadského deníku Le Journal de Montreal popsala, že se Céline i přes obrovskou chuť s nemocí bojovat stále nedaří najít fungující léčbu. „Nemůžeme najít žádný lék, který by fungoval,“ oznámila zklamaná sestra. „Je ale důležité mít naději,“ dodala s neutuchajícím optimismem, kterým se snaží v rámci možností hýřit i Céline. Pokud by ale současný stav i nadále přetrval, je ze slov její sestry více než jasné, že se Céline už k živým koncertům nebude moci vrátit.

„Mám skvělý tým doktorů a mé drahé děti mi dávají naději. Každý den tvrdě dřu se sportovním terapeutem, abych mohla znovu vystupovat. Dělám všechno, co můžu, aby se můj stav zlepšil,“ popsala svou strategii boje se zákeřnou nemocí zpěvačka. Ta za podpory svých nejbližších, zejména sester Claudette a Lindy, které s ní dokonce bydlí, rovněž spolupracuje s nejlepšími známými odborníky a snaží se nemoc zkrotit do té míry, aby mohla začít opět koncertovat. Zatím však marně.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.