Celebrity

23. dubna 2024 11:59

Eliška Reiglová

Céline Dion nafotila odvážné snímky. Pětkrát týdně cvičí s lékaři, zpívat ještě nemůže

Kanadská zpěvačka Céline Dion (55) nemá v životě v posledních letech moc štěstí. Nejprve v roce 2016 přišla o milovaného manžela, v roce 2022 pak přiznala boj s nevyléčitelnou nemocí, která z lidí dělá v podstatě živé sochy. Nyní se ukázala na velmi odvážné fotografii a popsala, jak intenzivně bojuje s tím, co jí osud nadělil. Na pódia se touží vrátit, ale nedokáže přesně určit, zda a kdy se tak stane.

Céline Dion už v lednu roku 2022 kvůli zdravotním problémům zrušila 16 koncertů, které byly součástí jejího světového turné. Potýkala se se zdravotními problémy, které jí neumožňovaly vykonávat práci podle plánu. Následně v emotivním videu otevřeně promluvila o tom, že trpí vzácnou chorobou zvanou stiff-person syndrom (SPS).

Neurologické autoimunitní onemocnění ovlivňuje pohybové schopnosti nemocných natolik, že se z nich při záchvatech v podstatě stávají živé sochy – vědí o sobě a o tom, co se děje okolo nich, ale nemohou řádně ovládat své svaly. Na SPS aktuálně neexistuje lék, ale lékaři dovedou zpomalit průběh nemoci a zmírnit symptomy.

Čtěte také: Swiftová to schytává od fanoušků. Cenu přebírala z rukou Céline Dionové, ani se na ni nepodívala

Poprvé po dlouhé době se kanadská zpěvačka na veřejnosti objevila letos v únoru při předávání cen Grammy. Nyní v rozsáhlém rozhovoru pro magazín Vogue promluvila o tom, jak s nemocí bojuje, a také se ukázala na velmi odvážném snímku, na němž odhalila štíhlé nohy a ňadro si zakrývala pouze rukou.

Jiný život

„Mám se dobře, ale je to hodně práce. Beru to den po dni. Pět dní v týdnu podstupuji sportovní, fyzickou a hlasovou terapii. Musím se s tím teď naučit žít a přestat o sobě pochybovat. Na začátku jsem se sama sebe ptala: ‚Proč zrovna já? Jak se to stalo? Co jsem provedla? Je to moje vina?' Ale život vám nedá žádné odpovědi. Musíte ho prostě žít,“ řekla statečná zpěvačka.

Nejprve se Céline Dion schovávala a přemýšlela, co dělat. Nyní se naplno pustila do práce a určila si, čeho chce, mimo vystupování na koncertech, nejvíce dosáhnout. „Rozhodla jsem se pracovat celým svým tělem i duší, od hlavy až k patě, s lékařským týmem. Chci na tom být co nejlépe. Mým cílem je znovu vidět Eiffelovu věž,“ podotkla.

Céline Dion je interpretkou celé řady známých hitů, je tomu ale už několik let, co naposledy zpívala na pódiu. Diagnóza nemoci jí zhatila plány na rozsáhlé turné, na které se těšili nejen fanoušci, ale také ona sama. V budoucnosti by se ke koncertování ráda vrátila, ale netuší, zda a kdy to bude vůbec možné.

„Čtyři roky jsem si říkala, že se nevrátím, že jsem připravená, pak zase že nejsem připravená. Za současného stavu věcí tu nemůžu stát a říct lidem: ‚Ano, za čtyři měsíce začnu znovu vystupovat.' Já nevím... Moje tělo mi samo řekne, až bude připravené,“ dodala zpěvačka.

V roce 2016 se Céline Dion rozloučila s manželem. Podívejte se na záznam z pohřbu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.