Celebrity

5. února 2024 09:30

Eliška Reiglová

Céline Dion přišla na Grammy. Zlá nemoc na ní nebyla znát, vypadala skvěle

Kanadská zpěvačka Céline Dion (55) ohromila přítomné a televizní diváky, když se nečekaně objevila na předávání cen Grammy. Na pódium přišla téměř na samotném konci, aby předala poslední ocenění, tedy to za album roku. Na veřejnosti se totiž objevuje jen velmi sporadicky od doby, kdy v prosinci 2022 přiznala boj s nevyléčitelnou nemocí. Nebylo to na ní ovšem ani v nejmenším poznat, vypadala opravdu skvěle.

Céline Dion už v lednu roku 2022 kvůli zdravotním problémům zrušila 16 koncertů, které byly součástí jejího světového turné. Potýkala se se zdravotními problémy, které jí neumožňovaly vykonávat práci podle plánu. Následně v emotivním videu otevřeně promluvila o tom, že trpí vzácnou chorobou zvanou stiff-person syndrom.

Neurologické autoimunitní onemocnění ovlivňuje pohybové schopnosti nemocných natolik, že se z nich při záchvatech v podstatě stávají živé sochy – vědí o sobě a o tom, co se děje okolo nich, ale nemohou řádně ovládat své svaly. Na SPS aktuálně neexistuje lék, ale doktoři dovedou zpomalit průběh nemoci a zmírnit symptomy. Pravděpodobně proto se Céline na veřejnosti neobjevovala.

Překvapivý příchod

Oblíbená zpěvačka se na pódiu u příležitosti 66. ročníku předávání cen Grammy objevila až téměř na závěr, aby vyhlásila vítěze v kategorii nejlepší album. Pro mnohé z přítomných i diváků u televizních obrazovek šlo o velké překvapení, neboť poslední zprávy o zdravotním stavu Céline pocházející z prosince nebyly příliš optimistické.

„Céline tvrdě pracuje, ale neovládá své svaly. Bolí mě to, protože byla vždy disciplinovaná a pracovitá. Je jisté, že se jednou chce vrátit na scénu. Stane se to? Nevím. Hlasivky jsou také sval. Nemoc postihuje zhruba jednoho člověka z milionu, takže mnoho vědeckých výzkumů neproběhlo,“ řekla před Vánoci Claudette Dion francouzskému magazínu 7 Jours.

Nyní interpretka mnoha hitů dokázala, že i s takto závažnou nemocí se dá fungovat. Zdá se, že když zrovna nemá záchvat, při kterém se svaly stahují v křečích, daří se jí poměrně dobře. Nezbývá než doufat, že to je dobré znamení a předzvěst toho, že ji fanoušci budou znovu vídat častěji.

V roce 2016 se Céline Dion rozloučila s manželem. Podívejte se na záznam z pohřbu:

Sdílejte článek
Štítky nemoc Céline Dion Grammy Award ceny Grammy stiff-person syndrom

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.