Česko na grilu: Recept na mexické kuře podle Jany a Romana
Vizitka Jana a Roman - Česko na grilu (2)
Roman a Jana jsou nejlepší kamarádi. Oba jsou soutěživí, a proto se přihlásili do pořadu Česko na grilu. Jejich mexické kuře z grilu, které připravili ve druhém díle show, sklidilo velký úspěch. Vyzkoušejte jejich recept.
Recept na mexické kuře podle Jany a Romana
Celé díly reality show Česko na grilu sledujte kdykoliv online na prima+ nebo v sobotu ve 20:15 na Primě
Suroviny
- celé kuře
- pomeranče
- limetky
- olivový olej
- česnek
- uzená paprika
- oregano
- jablečný ocet
- sůl a pepř
- brambory
- zakysaná smetana
Mango chilli dip
- mango
- česnek olivový
- olej
- červená chilli paprička
- sůl
- lžíce medu
- citronová šťáva
Postup
Kuře naporcujeme na dvě části (poloviny), tzn. naplacato. Kůži nařízneme a připravíme marinádu z pomerančů, limetky, oleje, česneku, uzené papriky, oregana a jablečného octa. Každou půlku dáme do sáčku a marinádu rozdělíme a necháme marinovat ideálně přes noc.
Brambory rozpůlíme a opečeme. Ze zakysané smetany, česneku a soli připravíme dip a přelijeme hotové brambory.
Mango chilli dip: Dužinu z manga rozmačkáme na kaši, česnek podrtíme, chilli papričku nasekáme najemno. Všechny suroviny promícháme a výslednou směs necháme uležet v chladu. Podáváme s masem a bramborem.