První reakce Heleny a Rada na vyřazení z grilovací soutěže: Čekali jsme, že postoupíme
První reakce Heleny a Rada na vyřazení - Česko na Grilu (2)
„Heleno a Rado, zaklopte gril.“ Tuto větu nechce od porotců a moderátorů velké grilovací show slyšet žádný ze soutěžících. Znamená totiž, že jejich pokrm porotce v rozstřelu, do kterého šli společně s druhým nejslabším párem, a to s Janou a Romanem, oslovil nejméně ze všech a že definitivně vypadávají ze hry.
Být vyřazen z jakéhokoli klání jako první vždycky bolí. A smutno bylo i Heleně s Radem. Výzvou v rozstřelu, která dvojici zarazila pomyslnou smrtelnou ránu, byl štrúdl.
V tomto týdnu soutěžící grilovali pro skauty. Zdroj: FTV Prima
Skauti nakonec z naservírovaného jídla byli nadšení, porotci ovšem o poznání méně. Zdroj: FTV Prima
Helena a Rado už si v Česko na grilu nezasoutěží. Zdroj: FTV Prima
Jana a Roman měli v rozstřelu větší štěstí. Zdroj: FTV Prima
Don podezíral Danielu, že si svým hodnocením skautů dělá promo a není úplně upřímná. Zdroj: FTV Prima
David byl na Vieru vyloženě nepříjemný. Opravdu by se syn měl takto chovat k mámě? Zdroj: FTV Prima
Zranění Dominiky znamenalo, že Denisa zůstala na tvorbu soutěžního úkolu po nějakou dobu úplně sama. Zdroj: FTV Prima
Dominika si při krájení mrkve téměř uřízla kus prstu. Zdroj: FTV Prima
Soutěžní show Česko na grilu opravdu není pouhou selankou, naopak zde není vůbec nouze o dramatické okamžiky. Zdroj: FTV Prima
Stáhněte si aplikaci Česko na grilu. Zdroj: FTV Prima
Česko na grilu Zdroj: FTV Prima
Česko na grilu Zdroj: FTV Prima
Zdeněk Pohlreich a Martin Svatek Zdroj: FTV Prima
Moderátoři a porotci reality show Česko na grilu Zdroj: FTV Prima
Helena a Rado Zdroj: FTV Prima
Don podezíral Danielu, že si svým hodnocením skautů dělá promo a není úplně upřímná. Zdroj: FTV Prima
Zranění Dominiky znamenalo, že Denisa zůstala na tvorbu soutěžního úkolu po nějakou dobu úplně sama. Zdroj: FTV Prima
Dopadla vaše cesta soutěží tak, jak jste si představovali na začátku?
Rado: Nedopadlo to úplně podle našich představ. Čekali jsme, že postoupíme dále. Nicméně to ale byl pro nás dobrý zážitek a už se těšíme na návrat do normálního života.
Bude ve vašem normálním životě nadále fungovat grilování, nebo si od něho budete chtít dát na chvilku pauzu?
Rado: Myslím, že grilování v mém životě bude figurovat určitě dál. Naopak se vracíme obohaceni novými zkušenostmi.
Vy jste do soutěže šli s velkým hendikepem pro grilování, protože, Heleno, vy nemáte chuť a čich, je to tak?
Helena: Ano.
Připomeňte si Helenu s Radem také v medailonku:
Jak jste tohle řešili? Když jste si nebyl například chutí jistý a potřeboval jste další názor?
Rado: To nebylo nikdy potřeba, vždycky jsme si nějak poradili. Vždy jsme si rozdělili ty úkoly tak, aby nemusela ochutnávat.
Když jste poprvé viděli pana Pohlreicha a dozvěděli se, že bude porotcem, co se vám prohnalo hlavou?
Rado: Já jsem se na něho těšil. Po zhlédnutí jeho pořadu jsem se na to vážně těšil, i na tu jeho kritiku. Myslím, že jeho kritika je konstruktivní a taková, že si z toho člověk dokáže odnést to pozitivní a něčemu se naopak přiučit.
A vy, Heleno, co jste se naučila od Zdeňka Pohlreicha?
Helena: Jeho hodnocení vždycky bylo namístě. To, co on řekl, bylo v pořádku. Líbily se mi rady, které uděloval. Dokáže říct, co opravdu člověk v kuchyni má dělat a jak si s tím má poradit, aby vaření dopadlo úžasně. Za to jsem velmi vděčná. Má také neuvěřitelný humor. Když byl dohromady v páru s Martinem, fungovalo to skvěle, takový zlý a hodný policajt, rady byly skvělé, popsali to dokonale, že tomu rozuměl opravdu kdokoliv. My jsme měli takovou historku. „Jak poznáte, že je to hotové?“ ptal se mě. „Já to nepoznám, Zdeňku, protože to nemám jak ochutnat.“ Takže pro Radyho to bylo více náročné, ten musel úkoly rozdělit, co já budu dělat. Rady vymýšlel, byl hlava našeho týmu.
V okamžiku, kdy se odklopil zelený gril s úkolem pro daný díl, začaly se vám hlavou rovnou honit různé recepty, co byste mohli udělat, nebo jste byli chvilku zaskočení?
Rado: Myslím, že tam vždy to překvápko bylo, ale vždycky jsem se na něj těšil a byl jsem napjatý, co tam bude. V tuhle chvíli se pak rozjedou myšlenkové pochody, co by se dalo uvařit a připravit pro porotce, aby je to zaujalo.
Snažili jste se při vaření spíše držet při zemi, nebo vaším cílem bylo, aby vaše jídlo mělo pověstný wow efekt?
Helena: Spíše jsme se drželi při zemi, ale tou naší autentickou kuchyní, kterou jsme schopni nějakým způsobem v časovém limitu zvládnout, abychom už na začátku vaření svoje síly nepřecenili.
Jak jste připraveni na popularitu, kterou s sebou soutěž přináší?
Helena: Já o tom teď vůbec ani nepřemýšlím. Je to součástí, až to přijde, tak to přijde.
Myslíte, že byste zvládli případný hate na sociálních sítích?
Rado: Myslím, že se přes to jednoduše přeneseme, a jestli někdo šíří nějaký hate na sociálních sítích, je to jen jeho vizitka.
Helena: To mám úplně stejně, myslím, že si s tím dokážeme daleko lépe poradit než třeba teenageři, kteří to mají daleko těžší než my.
Co byste vzkázali možným haterům?
Helena: Vůbec nic. To je jejich volba a mě se to netýká. Jestli se bude jednat o konstruktivní kritiku, ráda se nechám i inspirovat.
Co byste vzkázali těm, kteří se plánují do soutěže také přihlásit?
Helena: Jestli milují vzrůšo, ať jdou. Je to skvělé!
Rado: Souhlasím, ať do toho jdou!
Takže spíše na soutěži vnímáte pozitiva než negativa?
Helena: Ano, my jsme si to užili náramně. Byli jsme tam chvíli, způsobili jsme rozruch a šli jsme domů, ale bylo to skvělé za mě. I když jsme s ostatními dvojicemi byli soupeři, i tak jsme byli stále jeden tým. To bylo fantastické! Stali se z nás kamarádi, s někým více, s někým méně, ale je to tam.
Rado: Za mě také, získali jsme partu společných skvělých kamarádů. Byli jsme skvělý kolektiv. To je na tom to nejdůležitější.
Stáhněte si aplikaci Česko na grilu Zdroj: FTV Prima