Celebrity

7. září 2024 08:00

Eliška Reiglová

Duch mafiána nebo gangster Predrag Bjelac promluvil o svých začátcích v Česku

Jak se zbavit temné entity? - Duch II (2)

Ačkoliv čeští diváci znají Predraga Bjelace (62) jako gangstera či kouzelníka s přízvukem, umí charismatický herec s balkánskými kořeny česky dokonale a na naši zemi nedá dopustit.

Kdo jiný se pro hlavní roli v takovém seriálu hodí víc než Predrag Bjelac. Role gangsterů a mafiánů má zřejmě vepsané v osudu a přestože tak bývá záporným hrdinou, čeští diváci pro něj mají díky jeho šarmu slabost.

Ohodnoťte seriál Duch na Kinoboxu

Sám Predrag Bjelac si přitom před několika roky myslel, že u českých diváků už to má spočítané. „V seriálu Slunečná jsem měl zabít hlavní hrdiny Janka a Týnu, říkal jsem si, že mě budou všichni nenávidět a že jsem v Čechách skončil,“ zavzpomínal herec pro Expres.cz na roli nebezpečného mafiána v úspěšném seriálu televize Prima, který se nyní dočkal již druhé řady a můžete ho sledovat každou sobotu ve 20:15 na Primě nebo na prima+.

Stejně jako si Češi zamilovali Predraga Bjelace, on si zamiloval je. Přitom když sem přišel, herecké ambice neměl. „S herectvím jsem nepočítal, neuměl jsem jazyk, začal jsem úplně nový život. Podnikal jsem, s kamarády jsme dělali videodistribuci, a to bylo něco. Kupovali jsme práva a kazety jsme prodávali do videopůjčoven, měli jsme rozsáhlou síť,“ zavzpomínal pro Blesk herec na své začátky v Česku.

Čtěte také: Herec Predrag Bjelac má dvě dospívající dcery, dvojčata

Predrag Bjelac pochází z Balkánu. Narodil se v Bělehradě, jeho otec byl Srb z Chorvatska, matka Chorvatka z Bosny. Do Čech přišel v roce 1992 poté, co na Balkáně vypukla válka. Za minimální komplikace při příchodu do Česka vděčí své prababičce.

„Babička byla napůl Češka, prababička, kterou jsem nepoznal, stoprocentní Češka Anna Novotny. Právě její původ mi moc pomohl, trvalý pobyt v Čechách jsem dostal dřív, než je obvyklé,“ dodal Predrag Bjelac.

Pusťte si ještě, jak Predrag Bjelac v roli ducha vystrašil svoji seriálovou manželku:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.