Celebrity

23. března 2024 07:00

Kisa Císařová

Vzpomínáte na mrchu Simonu a správňáka Adama? Uplynulo dvacet let od vzniku Rodinných pout

30+ Otázek Petra Špindlerová

Adam Rubeš, jeho táta František, máma Jiřina, sestry Andrea a Ivana a bratr Filip. A především Adamova velká a ta pravá láska Eva. Jejich příběhy se začaly na televizních obrazovkách odvíjet a rozvíjet přesně před dvaceti lety. Z jejich představitelů se staly hvězdy, kterým účinkování v historicky první české telenovele leckdy změnilo život, především ten profesní.

Kdo by je neznal. Koukli jsme na ně všichni a kdo tvrdí, že ne, ten si je i nahrával. Dalo by se s trochou nadsázky říct o prvním českém „nekonečném“ seriálu, který spatřil světlo světa. Psal se rok 2004 a televizním divákům se představil Tomáš Krejčíř v roli správňáka Adama, který se vrátil ze studií v Anglii zpět domů do Česka. A o co jiného by se následně mohlo hrát než o lásku.

Mohlo by vás zajímat: Prokletí role Dany Morávkové. Co divného po herečce lidé dodnes požadují?

Osud poslal za pomoci scenáristů Adamovi do cesty Evu, kterou hrála okouzlující a tehdy začínající herečka Klára Jandová. Než ovšem došlo na diváky vytouženou svatbu, trvalo to pěkně dlouho. Přesně celou první sérii. Jasné ‚ne‘ obligátnímu ‚šťastně až do smrti‘ totiž vyslovila Alice Bendová, která dostala díky své roli Simony příležitost ukázat českému divákovi, jak vypadá pořádná seriálová mrcha.

Hrdinové, kteří se už nevrátí

Zdatně jí v tom sekundovala i Dana Morávková, která s vlasy nabarvenými na černo hrála neskutečně ambiciózní a vždy intrikující Adamovu sestru Andreu. Ohlédnutí ale nebývají vždy jen veselá. Celá řada těch, kteří nás před dvaceti lety uchvátili a my si je zamilovali díky tomu, že nám servírovali uvěřitelné hrdiny a obyčejné lidi, už bohužel nejsou mezi námi.

Zuzana Dřízhalová, která ztělesnila Adamovu trochu naivní a v lásce tápající sestru Ivanu, podlehla v pouhých šestatřiceti letech zákeřné rakovině. Přestože Jana Altmannová a Marián Labuda měli v seriálu menší role, svou stopu v srdcích fanoušků před smrtí jistě zanechali.

Dvacet let „Haničkou“

Jedním z pilířů, o který se děj seriálu opíral, byla i sekretářka Hanička v podání Petry Špindlerové. „Jako první se mi vybaví naprosto úžasných pět nebo šest let, které jsem s nimi strávila,“ prozradila Petra Špindlerová v pořadu 30+ Otázek na dotaz ohledně seriálu Rodinná pouta. Jedním dechem pak vzápětí dodala, že sekretářka Hanička je role, se kterou si ji dodnes lidé jednoznačně nejvíc spojují.

„Někdy to člověka zamrzí, že všichni vnímají jenom tuhle roli. Ale chápu to vzhledem k délce,“ má na věc střízlivý pohled herečka. Jaký povahový rys má Petra Špindlerová se seriálovou Haničkou společný? Se kterou herečkou se Petra díky natáčení Rodinných pout natolik spřátelila, že ji dodnes označuje za svou nejlepší kamarádku? Pokud vás zajímají další informace nejen ze zákulisí seriálu Rodinná pouta, podívejte se na video na začátku článku. Dozvíte se v něm třeba i to, jak Petra Špindlerová vzpomíná na navazující seriál Velmi křehké vztahy.

Sdílejte článek
Štítky láska herec Dana Morávková Alice Bendová Rodinná pouta Velmi křehké vztahy Tomáš Krejčíř Klára Jandová Petra Špindlerová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.