Celebrity

25. dubna 2023 11:10

David Laštovka

Herec Josef Dvořák o boji s rakovinou: Jako když vám někdo nacpe kudlu do žaludku

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (29) - Josef Dvořák o tom, jak z něj maminka chtěla mít horníka

Herec Josef Dvořák, který slaví 81. narozeniny, před světem dlouho skrýval děsivé tajemství. V minulosti bojoval s nemocí, která obvykle končívá tím nejhorším možným způsobem... Potýkal se s rakovinou tlustého střeva.

O tom, co prožívá, věděli pouze jeho nejbližší, kteří vše drželi v přísné tajnosti. Josef Dvořák o svém boji s rakovinou promluvil až po několika letech, kdy byl definitivně vyléčen. Rakovina tlustého střeva udeřila zničehonic. „Nevěděl jsem, co se děje. Pot na čele, jako když vám někdo nacpe kudlu do žaludku a trošku s ní obrací. Asi tak velká to byla bolest,“ popsal herec v pořadu 13. komnata okamžiky, kdy se zrádná bestie v jeho těle ozvala poprvé.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Josef Dvořák prozradil, že z něj maminka chtěla mít horníka a jak se minul s Werichem

Myslel si, že je konec

Problémy zažíval i během hraní v divadle. „Vylezl jsem na jeviště a nemohl udělat krok,“ dodal Dvořák. Tušil, že se něco děje, ale neměl odvahu zajít k lékaři. K tomu ho nakonec donutila až jeho manželka Jája, která je jeho strážným andělem. Nejspíš mu tím zachránila život. Sice se od lékařů dozvěděl strašlivou diagnózu, která ho vyděsila, naštěstí ale přišel včas, v době, kdy se nemoc ještě dala léčit.

On sám ale příliš optimistický nebyl. „Myslel jsem si, že se můj čas nachýlil a že se blíží konec,“ přiznal Dvořák. Operován byl týden před Štědrým dnem. Následovaly chemoterapie. Herectví se ale ani tehdy nevzdal. Z léčby odcházel rovnou do divadla na zkoušky. Chemoterapie zvládal dobře a vše mělo šťastný konec. Josef Dvořák zrádnou rakovinu dokázal porazit a stále se má na pozoru. Jednou za dva roky chodí na preventivní kontroly na kolonoskopii.

Čtyři svatby, tři dcery

Velkou oporu má ve své početné rodině. Přestože se ženil čtyřikrát, se všemi bývalými ženami má dodnes hezké vztahy. První manželka se jmenovala Arnoštka. S druhou ženou Zuzanou se rozvedl, po několika letech si ji ale vzal znovu. Osudovou láskou v jeho životě se stala produkční někdejší Československé televize Jarmila, které neřekne jinak než Jája. Brali se v roce 1991 po osmileté známosti. Dvořák má tři vlastní dcery, Moniku, Zuzanu a Terezu, čtvrtou Markétu vyženil právě s Jájou.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.