Celebrity

25. dubna 2022 14:45

David Laštovka

Josef Dvořák má 80: Byl čtyřikrát ženatý. Manželka jezdí s jeho ex na dovolenou

Herec Josef Dvořák v SJK

Vyučil se automechanikem a toužil prorazit jako zpěvák. Celý život byl v obležení žen. Syna se nedočkal. Populární herec, který svůj hlas propůjčil mnoha večerníčkům a bývá označován za nejlepšího představitele českých vodníků, slaví významné životní jubileum.

Otec a matka Josefa Dvořáka byli živnostníci, kteří po roce 1948 přišli o svůj obchod. Pošramocený kádrový profil rodiny pro něj znamenal, že jedinou školu, na kterou mohl jít, bylo odborné učiliště. A tak se vyučil automechanikem. K divadlu přičichl díky rodičům a sestře, kteří byli nadšenými ochotníky.

Více než herectví ho ale zpočátku lákala pěvecká kariéra. „Jeden čas jsem vystupoval s místním orchestrem na tanečních zábavách,“ svěřil se pro Prima Ženy Josef Dvořák. Že má v sobě nesmírný komediální talent v něm objevil šéf tehdejšího Kladivadla, který ho uviděl hrát na kytaru, jak na píseň Diana balí holky. Přišel za ním a zeptal se ho na největší životní zážitek. Dvořák pohotově odpověděl: „Když se v neděli smaží řízky.“ A poté mu zahrál řízek, plotnu i polínka, čímž ho zcela ohromil.

Čtyři manželství, čtyři dcery, z toho jedna vyženěná

Samostatnou kapitolou je jeho soukromí. Oženil se celkem čtyřikrát. První manželka se jmenovala Arnoštka. S druhou ženou Zuzanou se rozvedl, po několika letech si ji ale vzal znovu. Osudovou osobou se stala až produkční někdejší Československé televize Jarmila, které neřekne jinak než Jája. Brali se v roce 1991 po osmileté známosti.

Dvořák má tři vlastní dcery, Moniku, Zuzanu a Terezu, čtvrtou Markétu vyženil právě s Jájou. S úsměvem jí říká válečná kořist. Že nemají jednu maminku, dcerám nebrání v tom, aby se spolu vídaly a měly hezký vztah. „Jsem za to hrozně rád. Všichni se máme rádi, navštěvujeme se. Vděčím za to především Jáje, která je ve stmelování lidí vynikající. S mými bejvalkami dokonce jezdí na dovolenou,“ popsal herec deníku Blesk rodinnou idylku.

Že nemá syna mu nevadí. Od dcer se totiž dočkal i vnuků. A dokonce už je i pradědečkem. „Víte, když jsem byl mladej, rodinný život jsem kvůli práci moc nepoznal. O to víc si to teď všechno vynahrazuju,“ svěřil se Dvořák. Speciální oslavu ke svému významnému životní jubileu nechystá, neboť podle svých slov stejně není slavicí typ. Věk je pro něj pouze číslo, ale cítí ho. Pravidelně chodí hrát s přáteli milovaný tenis, kde se prý přesvědčuje, jak mu rychlost a fyzička postupně odchází. Pravdou ovšem je, že na osmdesát rozhodně nevypadá. Přejeme všechno nejlepší!

Sdílejte článek
Štítky manželství narozeniny herec děti Československá televize Josef Dvořák vodník životní jubileum Kladivadlo

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.