Společnost

8. května 2023 09:31

Marie Makovská

Odezírači ze rtů se zaměřili na krále i na Harryho. Ten vyprávěl, jak poletí domů

Korunovace Karla III.

Celá královská rodina i mnoho významných hostů byli po celou dobu korunovace pod zrakem milionů lidí. Těch, co byli na místě, i těch, kteří vše sledovali na obrazovkách. A právě díky kamerám a jejich přiblížení se profesionálním odezíračům ze rtů podařilo odhalit mnohem víc, než by si královská rodina přála.

Odezírači ze rtů spolu s britskými novináři se pokusili odhadnout, jaká panovala atmosféra mezi členy královské rodiny a o čem se během korunovace bavili. Král byl údajně nespokojený. Co říkal Harry nebo královna Camilla?

Jak informovaly listy Mirror a Daily Mail, celá rekonstrukce probíhala zpětně ze záběrů pořízených na korunovaci. Překvapil Karel III., který si během slavnostního procesí – pro něj možná trochu typicky – postěžoval. Nelíbilo se mu, že procesí z Buckinghamského paláce nedorazilo do Westminsterského opatství včas.

Korunovace sice začala jen pár minut po jeho příjezdu, celý svět však akci a její organizaci obdivoval a možná by si toho tak ani nikdo nevšiml. „Nikdy nemůžeme přijet včas, to je pořád něco,“ postěžoval si král manželce Camille. Jinak měli král s královnou dobrou náladu. Při přejezdu do opatství měla Camilla pronášet slova jako „nádherné“ a „skvělé“, a to při hodnocení slavnostní výzdoby, diváků a celkové atmosféry.

Přečtěte si také: Odstrčený Harry spěchal z korunovace za synem na oslavu. Meghan pekla Archiemu dort

Co probíhalo hlavou Harrymu?

Zvláštní pozornost pochopitelně věnovali novináři spolu s odezírači princi Harrymu. Všechny zajímalo, jak se bude „odpadlík“ královské rodiny chovat, jakou bude mít náladu.

V úvodní části korunovace působil Harry velmi uvolněným dojmem. Během slavnostního obřadu seděl ve třetí řadě vedle Jacka Brooksbanka, manžela princezny Eugenie, vnučky královny Alžběty II. S ním měl Harry vtipkovat a sdělil mu mimo jiné například čas svého odletu.

Odezírači tak v případě králova mladšího syna neodhalili nic šokujícího a zůstává otázkou, jestli byli všichni členové královské rodiny opravdu dobře naladěni a nic je významně nerozrušilo, anebo už s podobným rozborem předem počítají a dávají si pozor, co řeknou, protože vědí, že vše se nakonec dostane k veřejnosti.

Podívejte se také na to, jak princ Harry odjíždí z korunovace:

Sdílejte článek
Štítky Alžběta II. princ Harry novinář královská rodina Buckinghamský palác korunovace Karel III. Camilla, královna-manželka Westminsterské opatství Eugenie z Yorku

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.