Společnost

8. května 2023 09:31

Marie Makovská

Odezírači ze rtů se zaměřili na krále i na Harryho. Ten vyprávěl, jak poletí domů

Korunovace Karla III.

Celá královská rodina i mnoho významných hostů byli po celou dobu korunovace pod zrakem milionů lidí. Těch, co byli na místě, i těch, kteří vše sledovali na obrazovkách. A právě díky kamerám a jejich přiblížení se profesionálním odezíračům ze rtů podařilo odhalit mnohem víc, než by si královská rodina přála.

Odezírači ze rtů spolu s britskými novináři se pokusili odhadnout, jaká panovala atmosféra mezi členy královské rodiny a o čem se během korunovace bavili. Král byl údajně nespokojený. Co říkal Harry nebo královna Camilla?

Jak informovaly listy Mirror a Daily Mail, celá rekonstrukce probíhala zpětně ze záběrů pořízených na korunovaci. Překvapil Karel III., který si během slavnostního procesí – pro něj možná trochu typicky – postěžoval. Nelíbilo se mu, že procesí z Buckinghamského paláce nedorazilo do Westminsterského opatství včas.

Korunovace sice začala jen pár minut po jeho příjezdu, celý svět však akci a její organizaci obdivoval a možná by si toho tak ani nikdo nevšiml. „Nikdy nemůžeme přijet včas, to je pořád něco,“ postěžoval si král manželce Camille. Jinak měli král s královnou dobrou náladu. Při přejezdu do opatství měla Camilla pronášet slova jako „nádherné“ a „skvělé“, a to při hodnocení slavnostní výzdoby, diváků a celkové atmosféry.

Přečtěte si také: Odstrčený Harry spěchal z korunovace za synem na oslavu. Meghan pekla Archiemu dort

Co probíhalo hlavou Harrymu?

Zvláštní pozornost pochopitelně věnovali novináři spolu s odezírači princi Harrymu. Všechny zajímalo, jak se bude „odpadlík“ královské rodiny chovat, jakou bude mít náladu.

V úvodní části korunovace působil Harry velmi uvolněným dojmem. Během slavnostního obřadu seděl ve třetí řadě vedle Jacka Brooksbanka, manžela princezny Eugenie, vnučky královny Alžběty II. S ním měl Harry vtipkovat a sdělil mu mimo jiné například čas svého odletu.

Odezírači tak v případě králova mladšího syna neodhalili nic šokujícího a zůstává otázkou, jestli byli všichni členové královské rodiny opravdu dobře naladěni a nic je významně nerozrušilo, anebo už s podobným rozborem předem počítají a dávají si pozor, co řeknou, protože vědí, že vše se nakonec dostane k veřejnosti.

Podívejte se také na to, jak princ Harry odjíždí z korunovace:

Sdílejte článek
Štítky Alžběta II. princ Harry novinář královská rodina Buckinghamský palác korunovace Karel III. Camilla, královna-manželka Westminsterské opatství Eugenie z Yorku

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.